website-img

نکاتی که قبل از شروع یک استارت آپ باید به آن توجه کنیم

امروزه تب راه اندازی استارت آپ بسیار داغ است. در این یک راهنمای کامل جهت راه اندازی کسب و کار در اختیار شما گذاشته ایم تا بتوانید ایده خود را عملی کرده و سرانجام برسانید

در ابتدا به این موضوع می پردازیم که استارت آپ چیست؟ استارت آپ به شرکتی نوپا اطلاق می شود که در آستانه توسعه قرار دارد. این شرکت ها معمولاً کوچک هستند و توسط تعداد محدودی از موسسین و یا موسس خود تامین مالی می شوند. این شرکت ها محصولات یا خدماتی را ارائه می کنند که تا به حال در بازار عرضه نشده اند ویا اینکه به شکلی مناسب به بازار عرضه نشده اند.

درمراحل ابتدایی هزینه های شرکت های استارت آپ از درآمد آنها بیشتر خواهد بود، چرا که بیشتر تمرکز بر توسعه، تست و بازاریابی ایده می باشد. در مراحل ابتدایی این شرکت ها از طریق روش های سنتی تغذیه می شوند که این می تواند از طریق بانک ها، شتاب دهنده ها و شخصیت های حقوقی و حقیقی باشد. پس از گذشت زمان و ثابت کردن این موضوع که شرکت پتانسیل لازم را جهت رشد دارد، سرمایه گذاران بزرگ جهت تامین مالی این شرکت ها در قبال انتقال بخشی از مالکیت شرکت به خود اقدام می کنند.

ازکجا شروع کنیم

اما در ابتدا برای راه اندازی یک استارت آپ باید از کجا شروع کنیم؟ این قسمت مهم ترین و سخت ترین بخش در راه راه اندازی یک استارت آپ است، و آن پیدا کردن ایده ای ناب است. در حال حاضر در همه دنیا و در ایران تعداد زیادی از افراد وجود دارند که فکر می کنند دارای ایده ای جدید هستند که می تواند دنیا را تغییر دهد. اما اکثر این ایده ها رنگ آفتاب را نمی بینند چرا که آن ایده نمی تواند پاسخگوی مشکلات مصرف کننده باشد و یا اینکه آن ایده قبلاً جایی استفاده شده است. نیاز نیست که ایده شما درخشان باشد، تنها چیزی که شما باید به آن توجه کنید این است که ایده شما راه حلی برای مشکلات افرادی باشد که در زندگی واقعی با آن مواجه هستند و در عین حال به اندازه کافی منحصر به فرد باشد که در بین هیاهوی دیگر ایده ها گم نشود.

نکته مهم این است که زمان بندی ارائه ایده مناسب باشد. ممکن است ایده شما خیلی خوب باشد اما در زمان مناسبی به بازار عرضه نشده باشد و 2 سال دیگر استارت آپی با همان ایده شما بتواند مخاطبین زیادی به دست آورد

راههای متفاوتی جهت رسیدن به یک ایده مناسب وجود دارد. یک دفترچه جهت نوشتن در جیب بغل خود داشته باشید. هر زمان که با مشکلی برخورد کردید آنرا در دفترچه بنویسید. بعنوان مثال "من از تمیز کردن منزل خود متنفرم" یا "من متنفر هستم که ساعت ها در کنار خیابان منتظر تاکسی بایستم" یا "من نمی توانم پول اجاره خانه خود را بپردازم" یا "چگونه می توانم یک هتل مناسب پیدا کنم". مشکلات بزرگ و کوچکی در سر تا سر دنیا وجود دارد که یکنفر باید به آنها پاسخ دهد و این باعث تاسیس شرکت هایی مانند اوبر، رومبا و ایر بی ان بی شد.

یک راه دیگر ایجاد مشکل است. بسیاری از استارآپ ها به سراغ مشکلاتی رفتند که افراد از وجود آنها خبر نداشتند و این خود یک نوآوری بود. مثال اینگونه استارآپ ها می تواند مایکروسافت، اپل، فیسبوک و تسلا باشد. تمای این شرکت ها در یک چیز مشترکند و آن نوآوری و ایجاد محصولی است که قبل از آن به وجود آن نیازی توسط افراد دیده نمی شد.

علاوه بر این شما باید آنقدر به ایده خود متعهد باشید که بخواهید در مورد آن بیشتر یاد بگیرید. این مهم ترین بخش پازل است. انجام تحقیقات زیاد و یادگیری در مورد آن مانند ساختن لبه های پازل است که برای شما پایه و اساس لازم را جهت ساخت و پرداخت ایده فراهم می کند. شما باید در مورد بازار بیشتر بدانید. بعنوان مثال اینکه آیا خرده فروشان، محصول شما را می پذیرند؟ چگونه محصول خود را به دست مصرف کنندگان برسانید؟ مشتری ایده آل شما کیست؟ رقیبان شما کیستند؟ چقدر حاضرید برای رفع آن مشکل هزینه کنید؟ بروید و از افراد سوال کنید. ابتدا با دوستان و آشنایان خود شروع کنید اما در نهایت به مراکز خرید و یا مکانهایی که مشتری ایده آل شما در آن مکان خواهند بود مراجعه کنید. کتاب، مجله و مقالات آنلاین و یا هرچیزی که باعث ارتقاء دانش شما در این زمینه شود بخوانید.

نوشتن business plan یکی از مهمترین فعالیت ها در شروع یک استارت آپ است. نوشتن این سند به شما کمک می کند تا سوال های زیادی برای شما به وجود آید که اگر به این سوالات فکر نکرده باشید ممکن است در ادامه مسیر برای شما مشکل ساز شود. ضمن اینکه هر سازمانی که بخواهد برای تامین سرمایه پیش قدم شود حتما از شما یک business plan کامل می خواهد. در ادامه به ویژگی های یک طرح کسب و کار مناسب می پردازیم

ویژگی های یک استارآپ موفق چیست

1- محصولی مناسب بازار ارائه دهید

فروش یک محصول یا خدمت که مشتری به آن نیاز داشته باشد از درجه اهمیت بالایی برخوردار است. بازار هدف شما علاوه بر اینکه باید مایل باشد محصول شما را خریداری کند، باید توانایی لازم در پرداخت آن را نیز داشته باشد. این موضوع به نظر بسیار ساده و مشخص است، اما همچنان بسیاری از استارت آپ ها در این راه شکست می خورند.

برطبق تحقیقات انجام شده نشان می دهد که 42% از استارآپ ها به این دلیل شکست می خورند که بازار محصول آن ها را قبول نمی کند. شکی نیست که این شرکت ها قبل از ارائه محصول خود تحقیقاتی را انجام داده اند. اما متاسفانه آن تحقیقات در برگیرنده تمامی جنبه های بازار هدف نبوده است تا مشخص کننده تصویری دقیق از میزان تقاضا باشد.

امکان این وجود دارد که محصول یا خدمت شما در ابتدای کار مورد استقبال قرار گیرد. اما با گذشت زمان، ممکن است متوجه شوید از میزان پشتیبانی لازم جهت موفقیت شما برخوردار نیست. استارآپ های موفق به خوبی می دانند که یک ایده در ابتدا ارائه به بازار نیاز به تغییرات دارد. آنها به صورت پیوسته فرضیات خود را مورد آزمون قرا ر می دهند و جهت حرکتی خود را در هنگام نیاز تغییر می دهند. هرچقدر زودتر بتوانید این فرآیند را طی کنید، زمینه لازم جهت موفقیت شما فراهم خواهد شد.

گاهی اوقات وجود تعصب به ایده موجب شکست استارت آپ ها می شود. موسسین استارت آپ حاضر نیستند تغییراتی را در جهت بهبود ایده خود انجام دهند و این کسب و کار ها محکوم به شکست می باشند

اما چگونه اینکاررا بصورت صحیح انجام دهیم؟ ابتدا مشتریان هدف خود را مشخص کنید. در این راه از دسته بندی بازار استفاده کنید. در مرحله بعدی خدمات یا محصولاتی را که به مشتریان ارائه نمی شود یا بصورت صحیح ارائه نمی شوند شناسایی کنید به این ترتیب می توانید برای مشتریان ارزش آفرینی کنید. در قدم بعدی، یک نمونه از محصول خود ارائه دهید و آن محصول را جهت آزمایش مشتری در اختیار وی قرار داده و از او بازخور بگیرید و بر اساس این بازخورها نسبت به تصحیح نمونه محصول خود اقدام کنید.

2- ابتدا از بازارهای کوچک جهت تست محصول استفاده کنید

فقط به این دلیل که متوجه شدید محصول یا خدمت شما برای یک بازار بزرگ مناسب است، به این معنی نیست که باید با تمام توان وارد آن شوید. حداقل نه برای شروع. همانطور که یکی از موسسان پی پال و سرمایه گذار اولیه فیسبوک پیتر تیل جدیداً در دانشگاه استمفورد به دانشجویان گفت:

"بزرگ ترین اشتباه برای یک استارت آپ جوان آن است که از ابتدای کار به سراغ بازارهای بزرگ برود. این بدان معنی است که شما بصورت صحیح دسته بندی نکرده اید. و شما از هر طرف با رقیبان مختلف مواجه خواهید شد"

این صحیح است که شما نیاز به محصولی دارید که بخش بزرگی از بازار را پوشش دهد، در غیر اینصورت شما قادر نخواهید بود به یک شرکت بزرگ تبدیل شوید. اما در ابتدا سعی کنید با کوچک شروع کنید تا فرآیند کار برای شما مشخص شود و در نهایت می توانید به آن هدف اصلی برسید.

در هر کسب و کاری می توانید از مفهوم MVP استفاده کنید. MVP مخفف عبارت Minimum Viable Product می باشد و به فارسی به معنی "حداقل محصول پذیرفتنی" می باشد و به این مفهوم است که تولید یک محصول با ویژگی‌های زیاد کاری سخت و زمان‌بری است و همچنین امکان شکست خوردن آن وجود دارد. اما تولید یک MVP به کارآفرینان کمک می‌کند که فرضیه‌ی خود را با کمترین تلاش و هزینه‌ی ممکن آزمایش کنند.

mvp

یک نمونه بارز این نوع روش، شرکت فیسبوک است. مارک زاکربرگ در ابتدا سایتی را ایجاد کرد که تعداد اندکی از دانشجویان دانشگاه هاروارد عضو آن بودند. پس از این، پلتفرم در خود را بر روی هر شخصی که دارای پست الکترونیکی با پسوند edu بود باز کرد. مدتها قبل از اینکه فیسبوک جهانی شود، این شرکت بصورت پیوسته مبادرت به نوآوری و تنظیم مجدد فرآیند خود کرد.

3- پیش از شروع در مورد فرهنگ سازمانی فکر کنید

بر اساس تحقیقات انجام شده توسط فوربز، زمانیکه تنها دوسال از عمر شرکت می گذرد، نزدیک به 50 تا 60 درصد کارمندان، آن شرکت را ترک کرده اند.

این موضوع بیشتر به مدیریت ضعیف بر می گردد که بصورت مستقیم با فرهنگ در ارتباط است. به طور سنتی، یک فرهنگ، چیزی به جز مجموعه ای از باورها نیست. در نتیجه، فرهنگ یک سازمان ساخته شده از پیش فرض هایی است که مدیریت سازمان به آنها اعتقاد دارد.

با وجود فشار مداوم جهت سرعت بخشیدن به توسعه محصول و بدست آوردن مشتری، تعجبی ندارد که بسیاری از موسسین از بحث فرهنگ غافل می شوند. در نهایت، یک فرهنگ قوی با روشن شدن ارزش هایی که به آن اعتقاد دارید آغاز می شود. به همین دلیل بسیاری از موسسین ، فضای مشترک کاری را به تنظیمات سنتی دفاتر ترجیح می دهند. با وجود محدودیت های زمانی و منابع، انتخاب یک فرهنگ مناسب برای استارت آپ شما می تواند حرکتی هوشمندانه باشد.

4- بازخوردها را جدی بگیرید

یکی دیگر از خصیصه های یک استارآپ موفق، توانایی آنها جهت ایجاد تغییرات لازم در اثر بازخورهاست. خواه این بازخور از طرف سرمایه گذاران، مشاوران یا مشتریان باشد، آنها مبادرت به استخراج نکات کلیدی از باز خورها می کنند تا بدین وسیله محصول، سرویس و مدل کسب و کار خود را بهبود بخشند.

همواره باید تعادل بین حرکت و ایستادن برقرار شود و از هر بازخورد مثبتی هیجان زده نشویم و هر بازخورد منفی باعث انجام تغییر در کسب و کار ما نشود.

بنیان گذاران باهوش از ابتدا مبادرت به ایجاد ارتباط بین متخصصین و مشاورانی می نمایند که از قبل در این زمینه تجربه داشته و می توانند از اشتباهات و موفقیت آنها یاد گرفت. یکی از روش های ایجاد چنین ارتباط هایی توسط همکاران می باشد. سعی کنید کارگاه هایی در محل کار خود ایجاد کنید، این کار به شما کمک می کند که با افرادی که چالش های شما را درک می کنند ارتباط بر قرار کنید.

5- تمرکز خود را از دست ندهید

وقتی شما از صفر شروع می کنید، بخصوص با تیمی کوچک، بسیار راحت است که پروژه های مختلفی را در یک واحد زمانی انجام دهید. پروژه هایی که شاید شرکت های قدیمی و بزرگ ماه ها طول بکشد تا انجام دهند را در چند هفته با اتمام می رسانید اما اینکار استارت آپ شما را در همان قدم های اول از بین می برد.

همانطور که یکی از موسسان شتاب دهنده ycombinator می گوید: "اگرچه علت اصلی نابودی استارت آپ ها تمام شدن پول است، علت دیگر از دست رفتن تمرکز است."

یکی از استارت آپ هایی که یک کار بزرگ انجام داد بلا بلا کار(Bla Bla Car) است. این استارت آپ فرانسوی برعکس اوبر به سراغ یک بازار خاص رفت و آن سفر با خودرو جهت مسافت های طولانی بود. بلا بلا کار رانندگان را به دیگران که قصد سفر به مقصدی مشترک را داشتند متصل می کرد. با ایجاد تمرکز بر این بازار خاص، استارت آپ آنها موفق شد که در سال 2014 مبلغ 100 میلیون دلار جذب کند، و اکنون دارای 20 میلیون کاربر در 18 کشور مختلف است. با تمرکز بر مخاطبان هدف و همچنین محصول، سازمان موفق شد بصورت مشخص با سرمایه گذاران خود ارتباط بر قرار کند و به سرعت رشد کند.

6- شبکه های اجتماعی را فراموش نکنید

در نهایت استارآپ های موفق به چیزی بیشتر از بدست آوردن مشتری فکر می کنند و سعی می کنند به سمت ایجاد انجمن های آنلاین پیشروند. آنها قادر نیستند همانند همتایانی که در صنعت خود پیشکسوتند رفتار کنند و به برنامه وفاداری برند که دهه ها زمان نیاز دارد تکیه کنند، در عوض آستین های خود را بالا زده و با بازار هدف خود ارتباط برقرار می کنند.

خوشبختانه امروز شبکه های مختلفی برای این منظور وجود دارد. بعنوان مثال از پلتفورم های اینستاگرام، تلگرام و کمی توییتر می شود دنبال کنندگان زیادی به دست آورد و آن ها را به برند خود وفادار کرد.

شبکه های اجتماعی علاوه بر اینکه می تواند به صورت مستقیم بر روی کسب و کار شما تاثیر بگذارد می تواند تاثیراتی در سئو سایت کسب و کار شما نیز بگذارد.

چگونه شریک مناسب برای شروع استارت آپ را پیدا کنیم

یک مشکل متداول در بین کارآفرینان این است که دارای مهارت های لازم جهت انجام کلیه مسئولیت های استارآپ خود نیستند. البته می توان آنها را برونسپاری کرد و یا افرادی را استخدام کرد اما این بدان معناست که وقت و هزینه بیشتری را صرف کنند که در اکثر مواقع فاقد هر دو هستند. جواب صحیح به این مشکل پیدا کردن یک شریکی است که مکمل شما باشد.

اما چگونه یک شریک مناسب پیدا کنیم؟ انتظار نداشته باشید دیگران این شخص را برای شما پیدا کنند. این شما هستید که نفری را پیدا کنید که دارای ارزش های مشترک و شور اشتیاق نسبت به کسب و کار شما داشته باشد. برای اینکار نیاز است به موارد ذیل را توجه کنید:

1- سعی کنید یک تعریف شغلی برای شریک ایده آل خود بنویسید

بهترین دوست شما، همسر شما یا اعضاء خانواده شما مناسب ترین انتخاب ها نخواهند بود پس از اینجا شروع نکنید. به نقاط قوت و ضعف کسب و کار خود نگاه دقیقی بیندازید و بر اساس آن مهارت ها و تجربیات شریک خود را جهت تکمیل مهارت های خود بنویسید.

2- همانطور که سعی می کنید برای کسب و کار خود با سرمایه گذاران بالقوه ارتباط برقرار کنید سعی کنید برای شریک خود نیز اینکار را انجام دهید

محل مناسب برای اینکار، کنفرانسهای صنعتی، انجمن های کار آفرینی و دروه همی های تخصصی می باشد که هم برای پیدا کردن شریک و هم سرمایه گذار بسیار مناسب است. و یا بصورت آنلاین عمل کنید، از لینکدین برای یافتن افرادی که مطابق با ملاک های شما هستند استفاده کنید.

3- شرکت در فعالیت های کارآفرینی دانشگاه ها

شرکت در این مجامع فرصت بسیار خوبی برای پیدا کردن شریکی مناسب می باشد. دانشجویان تازه فارغ التحصیل شده، هم انرژی زیادی برای شروع کسب و کار دارند و هم دانش آن ها می تواند در زمینه های مختلف به استارت آپ کمک کند.

4- پیگیری کنید که از همکاران قبلی شما کسی علاقمند است

اگر شما از توانایی ها و ظرفیت شخصی همکارنتان در محل کار قبلی خود راضی بودید. اکنون زمان آن است که مجدداً با آن ها تماس بگیرید و علاقمندی همکاران قبلی خود را مبنی بر همکاری جویا شوید.

5- جستجو را در خارج از محل کار انجام دهید

پیدا کردن شخصی که با شما از لحاظ هم فکری و منافع مشترک مطابقت داشته باشد در خارج از محل کار شما ممکن است. سعی کنید سرگمی ها و ورزش هایی را انتخاب کنید که به وسیله آنها بتوانید با اشخاص جدید آشنا شوید. فراموش نکنید که شراکت تجاری یک رابطه طولانی مدت است در نتیجه سعی کنید زمان لازم را صرف کنید تا شخص مناسب را برای اینکار انتخاب کنید.

6- مذاکرات لازم و مستند سازی مسئولیت ها را درهمان اوایل انجام دهید،

مهم نیست که شما چقدر با هم برابرید، تنها جای برای یکنفر برای پست مدیریت عامل شرکت باز است، کسی که باید تصمیمات سخت را بگیرد و در زمان هایی که اختلاف نظر وجود دارد، مدیر باید تصمیم نهایی را بگیرد و مسئولیت تصمیم نیز با مدیر است و در صورتی که اشتباه کند باید به هیات مدیره یا هیات موسس پاسخگو باشد.

نحوه نوشتن business plan برای استارت آپ

هنگامی که شما تیم خود را انتخاب کردید، زمان آن است که به دنبال پول و سرمایه گذار باشید. راههای متفاوتی برای اینکار وجود دارد. اما در ابتدا نیاز است که یک طرح کسب و کار یا business plan ایجاد کنید این طرح به شما کمک خواهد کرد که کسب و کار خود را بهتر به طرف سرمایه گذار بشناسانید. یک طرح کسب و کار خوب دارای مشخصه های ذیل است:

1- اطمینان حاصل کنید که شرکت شما دارای یک هدف مشخص است

مشخص نمایید که شما که هستید و چه زمانی در نظر دارید که وارد کسب و کار شوید. همینطور مشخص نمایید چه نوع خدمات یا محصولات را به مشتریان خود عرضه خواهید کرد. این کسب و کار در کجا فعالیت خواهد کرد؟ آیا از یک مغازه فیزیکی برای اینکار استفاده خواهد شد یا بصورت آنلاین و از طریق طراحی اپلیکیشن موبایل یا هر دو؟

یک تعریف کلی از شرکت خود ارائه نمایید. این امر به شما کمک میکند درک بهتری از استارآپ خود داشته باشید. ارائه خلاصه ای از شرکت، شما را وادار خواهد کرد یک هدف مشخص را معین کنید. نوع شرکت و اینکه آنرا چگونه اداره می کنید باید برای خواننده روشن باشد.

دلایل خود را برای وارد شدن در این عرصه کسب و کار بنویسید. برای مثال یک رستوران را در نظر بگیرید. علت بازکردن رستوران می تواند این باشد که شما غذای خاصی را طبخ می کنید که دیگر رستوران ها در آن منطقه طبخ نمی کنند.

بصورت خلاصه در مورد چشم انداز و آینده استارآپ خود صحبت کنید اما نیاز نیست که به جزئیات اشاره کنید. شما به این مسئله در دنباله طرح کسب و کار بصورت عمیق تری خواهید پرداخت.

اگر کسب و کار شما در حوزه آنلاین فعالیت خواهد کرد، پلتفرم انتخابی خود را مشخص کنید. مشخص کنید که پلتفرم شما یک اپلیکیشن اندروید است یا ios یا یک وب سایت است. و دلایل خود برای انتخاب هر پلتفرم را مشخص نمایید

2- بازار هدف خود را مشخص نمایید

مسلماً مهمترین بخش راه اندازی استارت آپ شما بازار هدف آن است. در بسیاری موارد کارآفرینان به چیزی جز اینکه عاشق آن ایده شده اند توجه نمی کنند و بررسی های بازاریابی آن را بررسی نمی کنند که متاسفانه چنین کسب و کارهایی زیاد دوام نمی آورند.

برای اینکه بازار هدف خود را پیدا کنید ابتدا از فرضیات کلی شروع کنید و رفته رفته آنرا محدود کنید. مثلاً می توانید ایران را بعنوان هدف در نظر بگیرید و در نهایت به استان تهران محدود شوید. اما همینطورکه جلو تر می روید به اطلاعات خاص تر دست پیدا می کنید بعنوان مثال:

  • مرد
  • بازه سنی بین 26 تا 40 سال
  • در شهر تهران زندگی می کنند
  • با درآمد ماهیانه بین 2 تا 8 میلیون تومان

3- رقیبان خود را بررسی کنید

علاوه بر بازار شما باید رقیبان خود را بررسی کنید. زمانیکه شما مبادرت به نوشتن Business plan خود می کنید هیچکس از وجود شرکت شما خبر ندارد. انتظار نداشته باشید که کار رقیبان خود را بصورت مشابه کپی کنید و در ضمن در کار خود موفق باشید. مطمئن باشید زمانیکه مشتریان ببینند شما خدمات مشابه رقیت خود را ارائه می کنید به سمت شما نخواهند آمد. اما چگونه می توانید خود را از دیگران متفاوت کنید؟ می توانید با دو مورد قیمت و کیفیت کار کنید.

بررسی رقیبان باید همزمان با بررسی بازار انجام گیرد. هر دو این موارد در بحث تحقیقات بازار جای می گیرند. زمانیکه متوجه شدید رقیبان شما چه کسانی هستند کار برای اینکه تفاوت ایجاد کنید راحت تر خواهد بود. البته این اطلاعات بر اساس بازار هدف شما طرح ریزی شده است.

4- بودجه مورد نیاز خود را پیش بینی کنید

در هنگام نوشتن طرح بندی کسب و کار باید همه اعداد خود را روی کاغذ آورید بخصوص زمانیکه می خواهید سرمایه گذار جذب کنید. مشخص کنید که به چه میزان پول جهت پیشبرد عملیات خود نیاز دارید. اگر نتوانید این عدد را بدست آورید ممکن است در بین راه بی پول بمانید. سعی کنید اعداد زیر را بدست آورید:

  • هزینه تجهیزات
  • هزینه محل (خرید یا اجاره)
  • هزینه های قانونی مثل هزینه های ثبت شرکت
  • حقوق و دستمزد
  • بیمه
  • هزینه های انبارگردانی

سعی کنید این اعداد دقیق باشند اگر شک دارید عددی بیشتر در نظر بگیرید چرا که همواره همه چیز براساس نقشه پیش نمی رود. در نظر داشته باشید که به هر عددی رسیدید مثلا 27 میلیون تومان سعی کنید عددی بالاتر مانند 40 یا 50 میلیون تومان را اعلام کنید بدین ترتیب شما نزد سرمایه گذار پول بیشتری خواهید داشت که در صورتیکه مشکلی پیش آمد از آن پول استفاده کنید.

5- اهداف و پیش بینی مالی خود را شناسایی کنید

بیایید به بحث مالی ادامه دهیم. مشخصاً شما به مالیات بر درآمد، مالیات ارزش افزوده، بیمه، گزارش جریان مالی و سایر مدارک حسابداری را تا زمانیکه فعالیت شما عملیاتی شود نیاز نخواهید داشت.

اما می توانید پیش بینی کنید. شما می توانید پایه این پیش بینی را براساس تعداد افرادی که در بازار هدف شما قرار دارند و به چه میزان می توانید به آن بازار نفوذ کنید قرار دهید. اگر شما یک استراتژی گسترش دارید آنرا نیز در پیش بینی های خود قرار دهید. این پیش بینی ها باید سه تا 5 سال اول فعالیت استارآپ شما را پوشش دهد. مطمئن شوید که این اعداد را منطقی پیش بینی شده اند. توجه داشته باشید که کسب و کار شما ممکن است در چند سال اول سوده نباشد.

درحالیکه انتظار می رود درآمد شما بصورت سالیانه رشد کند، لازم است تمام موارد را در نظر بگیرید. برای مثال، اگر لازم باشد که در سال چهارم فعالیت شرکت به مکانی جدید مننقل شود، نیاز است که این را نیز در پیش بینی ها درج کنید.

6- ساختار شرکت خود را مشخص نمایید

طرح کسب و کار شما باید ساختار سازمانی را نیز پوشش دهد. اینکار بسیار ساده است زیرا که ممکن است اعضاء شرکت شما، یک یا دو نفرشریک باشند. اما بسته به اینکه شما چطور قصد دارید شرکت را گسترش دهید بهتر است چارت سازمانی خود را هرچه زودتر طرح ریزی کنید. درحالیکه شما نیاز است بخشی از قدرت خود را به سرمایه گذار واگذار کنید اما سعی کنید قدرت را در دست خود نگهدارید.

7- طرح بازاریابی خود را در طرح بندی کسب و کار قرار دهید

طرح بازاریابی شامل تمامی این مواردی است که تا به حال به آن پرداخته ایم. براساس تحقیقات بازار و بررسی رقیبان چگونه می خواهید مشتری بدست آورید؟ این استراتژی باید هم راستا با بودجه و پیش بینی های شما باشد. پیشنهاد ما این است که تا جایی که که می توانید صرفه جویی کنید.

بدست آوردن مشتری می تواند خیلی گران باشد. اما شما هرگز نباید کل بودجه خود را هزینه یک استراتژی کنید، اگر استراتژی شما شکست بخورد شما راه برگشتی نخواهید داشت.

قبل از آنکه کار اشتباهی کنید، به موارد اولیه زیر توجه کنید:

  • یک وبسایت راه اندازی کنید
  • در رسانه های اجتماعی فعال باشید
  • یک لیست از ایمیل ها برای ایمیل مارکتینگ تهیه نمایید
  • بر نحوه حفظ مشتری تمرکز کنید
  • برنامه وفاداری مشتریان را طراحی نمایید

8- مختصر و مفید بنویسید

در اینجا به موارد مختلفی اشاره شد و ممکن است برای شما سخت باشد، اما نگران نباشید. احتیاجی نیست که این یک سند 100 صفحه ای باشد. البته حتماً شما مایلید به جزئیات بپردازید، اما سعی کنید در این راه زیاده روی نکنید.

چگونه برای استارت آپ کارمند استخدام کنیم

استخدام سخت است اما استخدام برای استارآپ ها سخت تر است. این شرکت ها بعنوان نهادی نوپا با گردش مالی محدود در صورت استخدام افراد اشتباه ممکن است منجر به شکست آنها شود. در نتیجه شما در این زمینه باید حساس باشید و سعی کنید بهترین استعداد ها را جذب کنید. در زیر به پاره ای موارد جهت استخدام اشاره شده است:

چگونه برای استارت آپ ها کارمند استخدام کنیم

1- شرکت خود را با یک ماموریت و چشم انداز بسازید

در روز های ابتدایی فعالیت استارت آپ خود، شما به منابع مالی که حقوق های بالا بدهید دسترسی ندارید. برای اینکه افراد با استعداد را مجاب کنید که به شرکت شما بپیوندد ، نیاز است که شرکت را مجهز به یک ماموریت و چشم اندازی فوق العاده نمایید. بعنوان موسس شرکت، شما باید بتوانید چشم انداز بلند مدت خود را با کارکنان بالقوه خود به اشتراک بگذارید و شرکت خود را به بهترین شکل ممکن ارائه دهید. "شما می خواهید تا آخر عمر خود آب شکر بفروشید، ویا می خواهید به من ملحق شوید و دنیا را تغییر دهید؟" این سوالی است که استیو جابز در زمان استخدام جان اسکولی، مدیر اجرائی پپسی در آن زمان، در حین استخدامش در اپل به وی می گوید.

2- طرفداران خود را استخدام کنید

استخدام طرفداران به این معنی است که شخصی استخدام کنید که گویی شرکت مال خود اوست و به ایده شما ایمان دارد. در نتیجه، از اشخاص معمولی برای شما سخت تر کار خواهد کرد. همچنین این افراد مناسب بازاریابی کلامی می باشند. اگر آنها واقعاً از کار کردن برای استارت آپ شما لذت ببرند به طور یقین برای دوست های خود نیز از شما بازخورد مثبت خواهند داد و آنها نیز مایل خواهند شد که برای شما کار کنند. اگر طرفداران شما دارای مهارت لازم نیستند سعی کنید به هر ترتیب جایی برای آنها پیدا کنید. نگرش در برخی موارد می تواند مهارت شغلی باشد.

3- استخدام کارمند از را دور را در نظر بگیرید

در صورتیکه نمی توانید استعداد های مورد نیاز خود را بصورت محلی پیدا کنید سعی کنید از را دور اقدام به اینکار کنید. از راه دور به این معنی است شما می توانید به دنیایی از استعداد ها در سرتا سر دنیا دسترسی داشته باشید. اما اگر این روش نیز نمی تواند پاسخگوی نیاز شما باشد می توانید نسبت به استخدام بصورت پاره وقت اقدام نمایید.

4- سعی کنید از شما تعریف شود

تعریف هایی که دیگران از محیط کار شما می کنند می تواند وسیله ای برای جذب استعداد های درخشان باشد. اگر کارمندان کنونی شما از محل کار خود راضی هستند، در این مورد قطعاً با دوست های خود صحبت خواهند کرد. ساخت و حفظ یک فرهنگ سازمانی عالی، می تواند عاملی جهت کارکردن دیگران در این محیط باشد. افرادی که از کار، همکاران و محیط کار خود لذت می برند، به شدت کار می کنند و برای شرکت ارزش آفرینی خواهند کرد.

5- از روز اول برندسازی کنید

یکی از دلایلی که اشخاص مایل هستند برای شرکتی کارکنند، پرطرفدار بودن برند شرکت است. هر شخصی مایل است که در حرفه خود پیشرفت کند در نتیجه مبادرت به سرمایه گذاری در این راه می کند، یکی از این روش ها کار کردن برای برند های جدیدی است که فرصت رشد مناسبی را دارند. این موضوع از اهمیت بالای برخوردار است که شما دائماً و بصورت موثر برای شرکت خود در رسانه های اجتماعی و بلاگ ها و ملاقات ها بازاریابی کنید و به افراد نشان دهید که کار کردن برای شما چقدر می تواند خوب و موثر باشد.

6- بر روی استعداد های موجود خود تکیه کنید

افراد با استعداد مایلند با افراد با استعداد دیگر کار کنند. آنها علاقمند به رشد مداوم هستند و اطراف افراد با استعداد بودن باعث الهام بخشی و ایجاد انگیزه حرکت به سمت جلو می شود. یاد گیری از یکدیگر و جشن گرفتن موفقیت دیگران به ایجاد حرکت کمک می کند. و زمانیکه شما دارای استعدادهای قوی هستید، برای شما راحت تر خواهد بود که استعداد های ناب را جذب کنید.

7- پروژه های چالش برانگیز ارائه دهید

افراد با استعداد علاقه به وقت تلف کردن با پرژه های خسته کننده ندارند. آنها می خواهند به چالش کشیده شوند، پس سعی کنید به آنها پروژه های بزرگ، محرک و با اهداف جاه طلبانه ارائه دهید. مطمئن باشید آنها از عهده اینکار برآمده و از شما ممنون خواهند شد.

8- سعی کنید بصورت مداوم در رویدادهای گوناگون صحبت کنید

شما می توانید در جهت شکار افراد با استعداد مورد نظر خود در رویداد ها و ملاقات ها سخنرانی کنید. تعاملیاتی که در سخنرانی شما صورت می گیرد، فرصت مناسبی را جهت ارائه شرکت و دیدگاه های شما به همکاران بالقوه آینده ایجاد می کند. بعلاوه این مکان ها فرصتی را جهت ارتباطات بیشتر ایجاد می کنند.

زاوش چه کمکی به استارت آپ ها می کند

با پیشرفت تکنولوژی اکثر استارت آپ ها به سمت کسب و کارهای آنلاین رفته اند و شروع این استارت آپ ها یک اپلیکیشن موبایل یا یک وب سایت یا طراحی سایت فروشگاه اینترنتی می باشد. شرکت زاوش مشتریان خود را در طی مسیر کسب و کار تنها نگذاشته و همانند موسسین کسب و کار برای موفقیت کسب و کار آن ها تلاش می کند و پیش از شروع پروژه و در حین اجرای پروژه، نه تنها در توسعه سیستم های نرم افزاری به آن ها کمک می کنند، بلکه ایده های خود را جهت بهبود استات آپ به مشتریان خود ارائه می دهند.

مطالب مشابه
Similar content
Kpi های رشد یک فروشگاه‌های اینترنتی چیست؟
مقالات بازاریابی اینترنتی 5/12/2021 3:02:01 PM
Kpi های رشد یک فروشگاه‌های اینترنتی چیست؟

عبارت KPI (Key performance indicator) یا شاخص های کلیدی عملکرد، شاخص هایی هستند که به وسیله آن ها می توانیم میزان موفقیت کسب و کار خود را ارزیابی کنیم. ایجاد KPI هوشمند، قوی تر و با عملکرد بالاتر یک امر ضروری است، اما همچنین می تواند یک کار ترسناک باشد. پیشنهاد می‌شود برای انتخاب شاخص های بهتر از سه اصل زیر استفاده کنید.

هک رشد چیست؟
مقالات بازاریابی اینترنتی 4/17/2021 10:41:34 AM
هک رشد چیست؟

هر کارآفرین خلاق برای راه‌اندازی استارتاپ پایدار نیاز به تبلیغات موثر محصولات و خدمات خود دارد. برای هدف قرار دادن مخاطبان با وجود چالش‌های فراوان در حین تبلیغات و بازاریابی، رشد تجارت فقط با کمک استراتژی‌های هک رشد امکان پذیر است،

4 راه برای بهبود محتوای سایت به کمک شبکه‌های اجتماعی
مقالات بازاریابی اینترنتی 4/19/2020 10:01:18 PM
4 راه برای بهبود محتوای سایت به کمک شبکه‌های اجتماعی

محتوا و شبکه‌های اجتماعی به طور طبیعی با هم همکاری و از یکدیگر تغذیه می‌کنند. این همان چیزی است که استراتژی‌های بازاریابی دیجیتال را از بقیه جدا می‌کند. در حالی که روش‌های زیادی وجود دارد که می‌توان از شبکه‌های اجتماعی برای بهبود تلاش‌های شما در بازاریابی محتوایی استفاده کرد، در این پست چهار مورد از موثرترین راه‌های بهبود محتوای شما با شبکه‌های اجتماعی را خواهیم گفت.

ثبت نظر
محسن
12/16/2020
سلام متشکرم از مطلبتون. چه مجوز هایی باید برای پیاده سازی و اجرای یک استارت آپ گرفت و از کجا باید این مجوزها را اخذ کرد؟
زاوش
6/24/2019
با سلام. دوست عزیز بستگی داره که استارت آپی که می خواید راه اندازی کنید در چه حوزه ای باشه. اما برای کسب و کارهای آنلاین پیشنهاد میشه نماد اعتماد الکترونیک و انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی گواهی بگیرید.
Sina
12/16/2020
با سلام ،جناب من یک ایده استارت اپی داشتم می خواستم بدونم از کجا باید شروع کنم
زاوش
12/6/2020
با سلام. دوست عزیز باید توضیح بیشتری رو ذکر بفرمایید. اگر در حوزه راه اندازی کسب و کار اینترنتی نیاز به مشاوره دارید با شرکت تماس بگیرید.
وحید اسحاق زاده
12/16/2020
باسلام بنده ایده داشتم واونو تبدیل به استارتاپ کردم ولی برای شروع به مشکل خوردم ازنظرمالی وهمچنین اخذمجوز میخاستم بدونم چطوری میتونم سرمایه گذار پیداکنم واینکه چه مجوزهایی لازم دارم درضمن ایده من درمورد گردشگری ورزرو هتل میباشد.باتشکر
زاوش
4/17/2019
اولین قدم این است که یک طرح توجیهی (business plan) برای ایده تون بنوسید. بعدش به شتاب دهنده هایی که تو حوزه استارت آپ ها کار می کنند مراجعه کنید. اگر واقعا طرحتون قوی باشه حتما روش سرمایه گذاری خواهند کرد. مجوز هم کاملا بستگی به ایده اتون داره که مشخص میشه با چه نهادهایی درگیر خواهید بود.
مهدی
12/16/2020
سلام و عرض خسته نباشید خدمت تمام عوامل سایت زاوش من ایده فروش در حوزه ی تناسب اندام و پزشکی دارم و میخوام این ایده رو پیاده سازی کنم سوال اینم که مجوز های لازم رو از کجا باید بگیریم و ر درضمن میتونید حدس بزنید که هزینه های اولیه این ایده چقدر سرمایه میخواد تا به مرحله ای برسه که بخوام با سرمایه گذار وارد صحبت بشم؟
زاوش
10/23/2019
با سلام و سپاس از توجه شما. برای راه اندازی کسب و کار در بستر اینترنت می تواند نماد اعتماد الکترونیکی بگیرید و همچنین بهتر است از عضو انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی نیز شوید اما بقیه مجوز ها در هر حوزه متفاوت است با توجه به کلیاتی که فرمودید شاید لازم باشه که از وزارت بهداشت نیز مجوزاتی را اخذ کنید. در مورد هزینه تا ایده باز نشه نمی شود برآورد داشت و باید ابتدا ایده مطرح شده به صورت دقیق بررسی بشه، پلتفرم هایی که می خواهید در آن ها کار کنید. مثلا قرار است کار با اپلیکیشن موبایل لانچ شود یا وب سایت یا هردو یا اصلا با یک صفحه اینستاگرام یا .... . باید همه این موارد مشخص شود تا هزینه اش مشخص بشه.
سجاد
12/16/2020
سلام بنده یک اپلیکیشن راه اندازی کردم.ایا راهی هست که اگه با قدرت مالی خوب شروع نکنم،و کسه دیگری با قدرت مالی خیلی بالا تر این مجموعرو کپی کند از من؟ایا نمیشه کاری کرد که از ایده من کسی کپی برداری نکند؟
زاوش
6/6/2020
با سلام. این موضوع یکی از دغدغه های اصلی بسیاری از افراد در زمان شروع یک ایده می باشد. اما باید ایده و زمان ارائه امکانات را به گونه ای برنامه ریزی کرده باشید که اگر شخص دیگری با بودجه بی نهایت اقدام به کپی از ایده شما کرد، شما بتوانید امکان جدیدی را عرضه کنید.
سید
12/16/2020
سلام ، به نظر شما شغل هایی مثل کوچینگ و سخنرانی انگیزشی و مشاوره و... چه چشم اندازی در ایران دارن؟ آیا بازار تقاضای خوبی دارن؟
زاوش
11/3/2020
با سلام، شاید 5 سال پیش همه فکر می کردند که این حوزه اشباع شده و با توجه به اساتید زیادی که در این حوزه است دیگه جایی برای کار نیست اما امروز می بینیم که افراد زیادی با استفاده از ظرفیت های شبکه های اجتماعی و برندسازی شخصی خوب توانسته اند جای قدیمی های این حوزه رو بگیرند و به شدت قوی ظاهر بشند. نکته ای که باید به اون توجه کنید امروز دیگه با الگو برداری از استادهایی که الان در ایران نام دارند، نمیشه به جایی رسید و باید مطالعه تون بیشتر باشه و با پیگیری دقیق نمونه های خارجی با خلاقیت وارد این حوزه شوید.
نظر شما با موفقیت ثبت گردید و پس از تایید مدیر سایت در سایت نمایش داده خواهد شد.
contact-us-img

درباره زاوش:

شرکت مشاوران سیستم های پیشرفته زاوش علاوه بر خدمات طراحی سایت، نرم افزارهای موبایل و سئو به شما کمک می کند تا کلیه فرایندهای سازمانی خود را مکانیزه کنید و کسب و کار آنلاین خود را راه اندازی کنید.

نشانی:

تهران، اشرفی اصفهانی، بالاتر از نیایش، کوچه دوم، پلاک 15