website-img

راهنمای نوشتن بهترین Meta Descripitions برای سئو

در این مقاله به بررسی meta description برای صفحات وب سایت می پردازیم و توضیح می دهیم که توضیحات متا چیست و چه ویژگی هایی باید داشته باشد. همچنین چند نمونه از meta description های خوب و بد را به عنوان مثال ذکر کرده ایم

Meta Descripition چیست؟ چگونه آن را بنویسیم؟ چرا Meta Descriptions مهم هستند؟ آیا آنها به سئو کمک می کنند؟ نمونه های بد و خوب کدامند؟ در این مقاله به همه این سوال ها پاسخ می دهیم.

متاتگ چیست

متاتگ ها عناصر HTML هستند که اطلاعاتی درباره یک صفحه وب برای استفاده موتورهای جستجو و بازدیدکنندگان فراهم می کنند. دو عنصر مهمی که باید در یک صفحه HTML قرارگیرند عبارتند از:

  • تگ عنوان
  • Meta Description

 

در این مقاله می خواهیم تگ meta description را معرفی کنیم و آموزشی را جهت نوشتن یک تگ توضیحات مناسب که تاثیر مثبتی بر روی سئو سایت شما داشته باشد را ارائه دهیم.

Meta Descripitions چیست

Meta Description یک پاراگراف کوتاه از یک متن در صفحه وب سایت است که محتوای آن را توصیف می کند. متا description زیر URL وب سایت شما در نتایج جستجوی شما نمایان خواهد شد، از این رو این توضیحات می تواند برای سئو وب سایت بسیار مهم باشد. گاهی اوقات نیز، زمانی که شخصی مطلب شما را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارد، توضیحات متا در زیر عنوان مطلب نمایش داده خواهد شد.

meta description چیست

چگونه Meta Description را اضافه کنم؟

شمامی توانید Meta Desription را درقسمت head صفحه Html سایت خود اضافه کنید. چیزی شبیه به نمونه ی زیر:

توضیحات متا را در کجای صفحه بگذاریم

اگر تصمیم به طراحی سایت جدید برای سازمان خود دارید، در زمان انتخاب CMS برای پیاده سازی وب سایت، این نکته اهمیت فراوانی دارد که کنترل کاملی بر روی meta description صفحات سایت خود داشته باشد. در وردپرس پلاگین yoast این امکان را می دهد که meta description خود را به صفحات اضافه کنید.

چرا Meta Description اهمیت دارد؟

یک Meta Description خوب می تواند بر تصمیم کاربر برای کلیک بر روی وب سایت شما در نتایج جستجو تاثیر گذار باشد. هر چقدر توضیح بهتر و جذاب تر باشد، احتمال اینکه جستجو گر بر روی لینک وب سایت شما کلیک کند بیشتر می باشد.

همچنین توضیحات متا باید با موضوع محتوای سایت مرتبط باشد زیرا اگر کاربر بر روی لینک وب سایت شما کلیک کند و متوجه شود موضوع عنوان شده در توضیحات ارتباطی با محتوای وب سایت ندارد، سریعا صفحه را بسته و مجددا به نتایج جستجو باز می گردد تا گزینه دیگری را انتخاب نماید. از آنجایی که زمان حضور کاربر در وب سایت یکی از مهمترین پارامتر ها برای گوگل می باشد، این اتفاق می تواند تاثیر بدی در رتبه بندی صفحه سایت شما داشته باشد

آیا Meta Descriptions به عنوان یک پارامتر در رتبه بندی سایت ها در گوگل استفاده می شوند؟

طبق نظر گوگل Meta Description به عنوان یک پارامتر تاثیرگذار برای رتبه بندی استفاده نمی شود. اما به این موضوع باید توجه شود که کیفیت توضیحات متا بر نرخ کلیک ها تاثیرگذار است و نرخ کلیک یکی از پارامترهای تاثیر گذار گوگل برای رتبه بندی نتایج جستجو می باشد. پس می شود گفت که توضیحات متا به طور مستقیم بر روی نتایج جستجو تاثیر گذار نیستند اما به طور غیر مستقیم تاثیر دارند.

چگونه می توان یک Meta Description عالی نوشت

همانطور که گفته شد توضیحات متا می تواند به صورت غیر مستقیم بر روی سئو سایت تاثیر داشته باشند پس باید توجه زیادی به آن ها کرد. در این بخش از مقاله مواردی که هنگام نوشتن meta description باید توجه کرد را شرح می دهیم

کلمات کلیدی: مطمئن شوید که مهم ترین کلمات کلیدی برای صفحه وب شما در Meta Description نمایش داده می شود. زیرا در صورتی که عبارت سرچ شده در متن توضیحات صفحه باشد، باعث می شود تا آن عبارت در توضیحات پر رنگ تر نمایش داده شود که موجب جلب توجه بیشتر کاربر می شود و احتمال کلیک بر روی لینک شما را افزایش می دهد.

یک متن قابل خواندن بنویسید: این نکته ضروری است که پرکردن Meta Description از کلمات کلیدی کار درستی نمی باشد و این کار نه تنها به کاربری که این عبارت را جستجو کرده کمکی نمی کند بلکه باعث می شود تا کاربران و گوگل تصور کنند که یک وب سایت اسپم برخورد کرده اند و به مرور باعث افت رتبه صفحه در نتایج جستجو می شود. اطمینان حاصل کنید که توضیحات شما نوشته طبیعی باشد و توسط انسان قابل خوانده شدن باشد.

توضیحات متا را به عنوان یک شعار تبلیغاتی تصور کنید: توضیحات متا را قانع کننده بنویسید و تا حد امکان مرتبط به مطلب صفحه باشد. توضیحات متا باید با محتوای صفحه مطابقت داشته باشد، اما این نکته را فراموش نکنید که آن را جذاب نشان دهیدتا کاربر متقاعد شود بر روی لینک وب سایت شما کلیک کند

طول توضیحات متا: یک Meta Description نباید از 160 کاراکتر تجاوز کند گرچه گوگل اخیرا طول بیشتر را آزمایش کرده است و اعلام کرد طول توضیحات تا 350 کاراکتر هم مجاز است اما مجددا اعلام کرد که توضیحات بیش از 160 کاراکتر را نمایش نمی دهد. پیشنهاد ما این است که طول توضیحات متا بین 160 الی 300 کاراکتر باشد. در صورت تجاوز از این محدوده، موتور جستجو انتهای آن را قطع خواهد کرد در نتیجه اطمینان حاصل نمایید که کلمات کلیدی مهم ابتدای توضیحات متا قرار گیرند.

از Meta Description تکراری پرهیز کنید: همانند عنوان صفحه، توضیحات متا نیز برای هر صفحه ای باید متفاوت نوشته شوند. گوگل ممکن است شما را بخاطر تکرار کردن مکرر توضیحات متا در صفحات جریمه کند.

نمونه های خوب از Meta Description

دراین قسمت چند نمونه از Meta Description های جذاب که معیاری های فوق را دارند نشان می دهیم.

در این نمونه توضیحات متا به شکلی جذاب می باشد و استفاده از عبارت تخفیف در این متن باعث می شود تا کاربر ترغیب شود که بر روی این نتیجه کلیک کند

نمونه یک متا description

در این توضیحات به درستی از کلمات کلیدی استفاده شده و برای جذاب کردن متن از عبارت بهترین قیمت استفاده کرده است تا کاربر به کلیک بر روی نتیجه ترغیب شود.

نمونه یک توضیحات متا خوب

نمونه هایی بد از Meta Description

در نمونه خوب به شکلی هوشمندانه و در قالب یک جمله از کلمه کلیدی استفاده شده بود اما اینجا با تکرار نا به جای کلمه کلیدی حس خوبی را به کاربر و گوگل نمی دهد. سعی کنید تا جای ممکن از کاراکترهای جدا کننده مثل ، | - در توضیحات متا استفاده نکنید.

meta description

عبارت افزودن به علاقه مندی که در این توضیحات استفاده شده، عبارت جذابی نیست که کاربر را ترغیب کند که بر روی نتایج جستجو کلیک کند.

توضیحات متا

در صورت خالی گذاشتن meta description چه اتفاقی می افتد؟

اگر توضیحات متا صفحه را خالی بگذارید، گوگل با تشخیص خود از محتوای صفحه یک پاراگراف را به عنوان توضیحات برای صفحه انتخاب می کند و به کاربر نمایش می دهد. گوگل همیشه توصیه می کند که اگر نمی توانید توضیحات متای خوبی برای صفحه بنوسید، meta descrioption را خالی بگذارید تا گوگل به تشخیص خود بهترین متا را برای شما انتخاب کند.

نکته مهم این است که اگر می خواهید توضیحات متا را خالی بگذارید از این موضوع اطمینان حاصل کنید که ساختار صفحه شما برای گوگل قابل فهم می باشد. زیرا در غیر این صورت ممکن است کلماتی که محتوای درست صفحه نمی باشد را به عنوان محتوای شناسایی کند. به عنوان مثال محتوای منو یا محتوای موجود در بخش کپی رایت فوتر را به عنوان محتوای صفحه شناسایی کند.

مطالب مشابه
Similar content
طراحی مجدد وب سایت بدون از دست دادن سئو
مقالات سئو 12/5/2023 1:31:59 PM
طراحی مجدد وب سایت بدون از دست دادن سئو

ممکن است هر کسب و کاری به دلایل مختلف نیاز به تغییر وب سایت خود را داشته باشد، از سوی دیگر در هنگام طراحی مجدد سایت، ممکن است رتبه بندی و سئو سایت شما به خطر بیفتد. مواردی برای بررسی وجود دارند تا مطمئن شوید که طراحی مجدد وبسایت بر سئو و رتبه سایت شما تاثیر منفی نخواهد گذاشت.

کاربرد هوش مصنوعی در سئو سایت
مقالات سئو 9/12/2023 12:46:51 PM
کاربرد هوش مصنوعی در سئو سایت

هوش مصنوعی به شبیه‌سازی فرآیندهای هوش انسانی را که توسط ماشین‌های کامپیوتری انجام می‌شود، می‌گویند. هوش مصنوعی کاربردهای زیادی دارد و در بیشتر حوزه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

Core Web Vitals  چیست و چگونه اندازه گیری می‌شود؟
مقالات سئو 8/22/2021 4:07:17 PM
Core Web Vitals چیست و چگونه اندازه گیری می‌شود؟

گوگل قابلیت های اندازه گیری Core Web Vitals را در بسیاری از ابزارهای موجود خود گنجانده است. در این مقاله قصد داریم در رابطه با این پارامترها و نحوه اندازه گیری آن ها صحبت کنیم.

ثبت نظر
جواد شفیعی
10/30/2021
خیلی ممنون استفاده کردیم
زاوش
12/19/2021
جواد عزیز خوشحالیم که این مطلب برای شما مفید بوده
معروف توانا
12/16/2020
سلام مطالب و مقاله مفیدی بود من نمیخواهم از افزونه یوست استفاده کنم سایت وردپرسی دارم برای توضیحات متا و نمایش ان در نتایج گوگل چه کار کنم ؟
زاوش
9/24/2019
با سلام و ممنون از توجه شما. بهترین و منطقی ترین راه برای نمایش توضیحات متا در وب سایت های وردپرسی استفاده از افزونه yoast می باشد. افزونه های دیگری نیز وجود دارند اما بهتر است از این افزونه برای این کار استفاده نمایید.
نظر شما با موفقیت ثبت گردید و پس از تایید مدیر سایت در سایت نمایش داده خواهد شد.
contact-us-img

درباره زاوش:

شرکت مشاوران سیستم های پیشرفته زاوش علاوه بر خدمات طراحی سایت، نرم افزارهای موبایل و سئو به شما کمک می کند تا کلیه فرایندهای سازمانی خود را مکانیزه کنید و کسب و کار آنلاین خود را راه اندازی کنید.

نشانی:

تهران، اشرفی اصفهانی، بالاتر از نیایش، کوچه دوم، پلاک 15