website-img

Core Web Vitals چیست و چگونه اندازه گیری می‌شود؟

گوگل قابلیت های اندازه گیری Core Web Vitals را در بسیاری از ابزارهای موجود خود گنجانده است. در این مقاله قصد داریم در رابطه با این پارامترها و نحوه اندازه گیری آن ها صحبت کنیم.

گوگل مجموعه ای از معیارها را تعیین کرده است که صاحبان سایت هنگام بهینه سازی تجربه کاربری سایت، باید روی آن‌ها تمرکز کنند.

 

به گفته گوگل، هدف تعریف Core Web Vitals ارائه راهنمایی یکپارچه برای سیگنال های با کیفیت است که برای ارائه تجربه کاربری عالی در وب ضروری است. بهینه سازی برای کیفیت تجربه کاربر کلید موفقیت طولانی مدت هر سایتی در فضای وب است. شما چه صاحب یک کسب و کار، چه بازاریاب یا توسعه دهنده باشید، Web Vitals می تواند به شما کمک کند تا تجربیات سایت خود را بهینه و فرصت های بهبود را شناسایی کنید. گوگل بر اهمیت Core Web Vitals بر سایر معیارها تأکید بسیاری می کند زیرا برای همه تجربیات وب بسیار مهم هستند.انتظارات کاربران از تجربیات وب می تواند با توجه به سایت و زمینه فعالیت آن متفاوت باشد. Core Web Vitals نیازهای تجربه کاربر است که همه وب سایت ها باید برای برآوردن آنها تلاش کنند. به طور خاص، Google نیازهای اصلی کاربر را به شرح زیر مشخص می کند: بارگذاری، تعامل و ثبات بصری . در ادامه نحوه اندازه گیری نیازهای تجربه کاربر نشان داده شده است.

مقاله پیشنهادی: کاربرد page experience در سرچ کنسول

چرا پارامترهای Core Web Vitals مهم هستند؟

گاهی اوقات می‌بینیم که سرعت لود وب سایت بسیار خوب است اما ابزارهای اندازه گیری Core Web Vitals امتیاز قابل قبولی را به وب سایت ما نمی دهند. به این موضوع باید توجه کنیم که گوگل الزاما این پارامترها را برای بهبود تجربه کاربری وب سایت ها اعمال نمی کند، بلکه اگر هر وب سایت فقط چند کیلوبایت حجم کمتری داشته باشد و چند میلی ثانیه سریعتر لود شود، هزینه پهنای باند گوگل بسیار کاهش می یابد و کراولر های گوگل سریعتر می توانند وب سایت شما را بررسی کنند و تعداد صفحات بیشتری از وب سایت شما را بررسی خواهند کرد. در نتیجه اگر به صورت تجربی وب سایت شما سرعت خوبی دارد و تجربه خوبی هم به کاربر می دهد، بازهم توصیه می‌شود به هیچ وجه از این پارامترها قافل نشوید و حتما در جهت بهبود این پارامترهای Core Web Vitals اقدامات لازم را انجام دهید

اندازه گیری تجربه کاربر با Core Web Vitals

گوگل می گوید صاحبان سایت می توانند با استفاده از این معیارها کیفیت تجربه کاربری سایت خود را اندازه گیری کنند:

LCP (Largest Contentful Paint): مدت زمانی که طول می کشد تا محتوای اصلی صفحه بارگیری شود. مدت ایده آل کمتر یا مساوی 2.5 ثانیه است . FID

(First Input Delay): مدت زمانی که وب سایت برای اولین تعامل خود با کاربر به آن نیاز دارد. به زبان ساده ترشما به عنوان کاربر بر یک المان خاص از سایت کلیک می‌کنید و سایت نیز با یک اختلاف زمانی آنچه شما خواسته اید را در اختیار شما قرار می‌دهد. این فاصله زمانی بین درخواست شما و پاسخ به آن تحت عنوان FID برای گوگل تجزیه و تحلیل می شود. . مدت ایده آل کمتر یا مساوی 100 میلی ثانیه است . CLS

(Cumulative Layout Shift) : میزان تغییر چیدمان غیر منتظره محتوای صفحه بصری را cls می گویند. این پارامتر بیان می کند که در حین لود صفحه نباید جهش های غیر منتظره رخ دهد و المان های صفحه تغییر مکانی غیر منتظر داشته باشند. مقدار ایده آل کمتر از 0.1 است .

گوگل توضیح می دهد که چرا این سه معیار، بسیار مهم هستند:

"همه این معیارها نتایج مهم کاربر را به دست می آورند، قابل اندازه گیری هستند و از معادلات و ابزارهای تشخیص آزمایشگاهی پشتیبانی می کنند.

نحوه اندازه گیری ویتامین های اصلی وب

گوگل قابلیت های اندازه گیری Core Web Vitals را در بسیاری از ابزارهای موجود خود گنجانده است. اکنون Core Web Vitals را می توان با استفاده از موارد زیر اندازه گیری کرد:

  • search console
  • PageSpeed Insights
  • Lighthouse
  • Chrome DevTools
  • گزارش Chrome UX
  • افزونه Web Vitals

 در ادامه در مورد استفاده از هر یک از این ابزارها برای اندازه گیری Core Web Vitals بیشتر توضیح داده شده است.

اندازه گیری core web vital به وسیله سرچ کنسول

یک گزارش جدید Core Web Vitals در Search Console وجود دارد که به صاحبان سایت در ارزیابی صفحات در کل سایت کمک می کند. این گزارش گروه هایی از صفحات را که نیاز به توجه دارند بر اساس داده های دنیای واقعی گزارش Chrome UX مشخص می کند. توجه داشته باشید که این گزارش، در نشانی های اینترنتی که دیتای زیادی ندارند نمایش داده نمی شود.

اندازه گیری core web vital به وسیله PageSpeed Insights

PageSpeed Insights برای استفاده صاحبان سایت ارتقا یافته است، که باعث می شود بتواند Core Web Vitital را در بخش های آزمایشگاهی و میدانی گزارش‌ گرفته و اندازه گیری کند. همانطور که در زیر نشان داده شده است، Core Web Vitals با یک نوار آبی یادداشت می شود. لازم به ذکر است که برای استفاده از این ابزار در ایران حتما باید از VPN استفاده کنید و این ابزار جزو سرویس های تحریم شده برای ایران است.

اندازه گیری core web vital به وسیله Lighthouse Lighthouse

به تازگی به نسخه 6.0 ارتقا یافته است که شامل ممیزی های اضافی، معیارهای جدید و با نمره عملکرد تازه‌ای ترکیب شده است.

دو مورد از این معیارهای جدید اضافه شده عبارتند از Largest Contentful Paint (LCP) و Cumulative Layout Shift (CLS). است. این معیارها پیاده سازی آزمایشگاهی Core Web Vitals هستند و اطلاعات تشخیصی را برای بهینه سازی تجربه کاربر ارائه می دهند. گفته می شود که سومین معیار جدید - Total Blocking Time (TBT) - با اولین تأخیر ورودی (FID) ، که یکی دیگر از معیارهای Core Web Vitals است، ارتباط خوبی دارد.

گزارش Chrome UX

این گزارش که CrUX نیز نامیده می شود، مجموعه ای عمومی از داده های تجربه واقعی کاربر در میلیون ها وب سایت است. گزارش Chrome UX همه‌ی نسخه های میدانی Core Web Vitals را اندازه گیری می کند، به این معنی که به جای داده های آزمایشگاه ، داده های واقعی را گزارش می کند. گوگل اخیراً این گزارش را با صفحه فرود جدید Core Web Vitals به روز کرده است.

Chrome DevTools

Chrome DevTools برای کمک به صاحبان سایت برای یافتن و رفع مشکلات ناپایداری بصری در صفحه ای که می تواند به تغییر حالت بندی تجمعی (CLS) کمک کند (، به روز شده است.

برای مشاهده جزئیات آن در برگه Summary ، Layout Shift را انتخاب کنید. برای تجسم فیلد محل تغییر خود، نشانگر را روی قسمت Moved from و Moved نگه دارید. Chrome DevTools همچنین زمان مسدود کردن کل ( (TBT را اندازه گیری می کند، که برای بهبود تأخیر ورودی اول(FID) مفید است.

وقتی عملکرد صفحه را اندازه گیری می کنید، TBT اکنون در پاورقی پانل Chrome DevTools Performance نشان داده می شود.

بهینه سازی عملکرد که TBT را در آزمایش بهبود می بخشد، باید FID را نیز بهبود بخشد.

افزونه Web Vitals

یک برنامه افزودنی جدید، که اکنون برای نصب از Store Chrome در دسترس است و سه معیار Core Web Vitals را در زمان واقعی اندازه گیری می کند.

سایر معیارهای بهبود تجربه کاربری سایت

معیارهای Core Web Vitals مهم است ولی تنها معیارهای تجربه کاربر نیستند که باید روی آنها تمرکز کنید. گوگل درک خود را از تجربه کاربر در آینده بهبود می بخشد و سالانه Core Web Vitalsرا به روز می کند. در حال حاضر، حداقل، این شرکت سرمایه گذاری زیادی برای بهبود درک خود از سرعت صفحه انجام داده است: "با نگاهی به آینده تا سال 2021 ، ما در حال ایجاد سرمایه و درک بهتر برای اندازه گیری سرعت صفحه و سایر ویژگیهای مهم تجربه کاربر هستیم. به عنوان مثال، گسترش توانایی اندازه گیری تأخیر ورودی در همه فعل و انفعالات، نه فقط در اولین مورد. معیارهای جدید برای اندازه گیری و کمیت ابتدایی و معیارهای پشتیبانی که امکان ارائه تجربیات فوری و حفظ حریم خصوصی در وب را فراهم می کند."

نکته پایانی

گوگول روز به روز بیشتر به پارامترهای Core Web Vitals اهمیت می‌دهد و احتمالا در آینده ای نزدیک، وب سایت هایی که این پارامترها را بهینه نکرده باشند، جایی در نتایج جستجو نخواهند داشت. اما دقت داشته باشید که بهبود این پارامترها کاری زمان بر می باشد و توصیه می شود اگر بهبود سئو وب سایت و این پارامترها برای شما مهم است، قبل از انعقاد قرارداد طراحی سایت، از شرکت یا شخصی که کار طراحی سایت را انجام میدهد درخواست کنید تا این پارامترها را برای شما بهینه کنند.

مطالب مشابه
Similar content
طراحی مجدد وب سایت بدون از دست دادن سئو
مقالات سئو 12/5/2023 1:31:59 PM
طراحی مجدد وب سایت بدون از دست دادن سئو

ممکن است هر کسب و کاری به دلایل مختلف نیاز به تغییر وب سایت خود را داشته باشد، از سوی دیگر در هنگام طراحی مجدد سایت، ممکن است رتبه بندی و سئو سایت شما به خطر بیفتد. مواردی برای بررسی وجود دارند تا مطمئن شوید که طراحی مجدد وبسایت بر سئو و رتبه سایت شما تاثیر منفی نخواهد گذاشت.

کاربرد هوش مصنوعی در سئو سایت
مقالات سئو 9/12/2023 12:46:51 PM
کاربرد هوش مصنوعی در سئو سایت

هوش مصنوعی به شبیه‌سازی فرآیندهای هوش انسانی را که توسط ماشین‌های کامپیوتری انجام می‌شود، می‌گویند. هوش مصنوعی کاربردهای زیادی دارد و در بیشتر حوزه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کاربرد page experience در سرچ کنسول چیست؟
مقالات سئو 4/25/2021 12:02:12 PM
کاربرد page experience در سرچ کنسول چیست؟

هدف اصلی page experience در سرچ کنسول این است که کاربران ابزار بیشتری برای بهبود وضعیت وب سایت خود داشته باشند. این امکان قبل از به روزرسانی الگوریتم page experience ارائه شده است تا ابزار بیشتری برای بهبود وضعیت سایت داشته باشیم.

ثبت نظر
نظر شما با موفقیت ثبت گردید و پس از تایید مدیر سایت در سایت نمایش داده خواهد شد.
contact-us-img

درباره زاوش:

شرکت مشاوران سیستم های پیشرفته زاوش علاوه بر خدمات طراحی سایت، نرم افزارهای موبایل و سئو به شما کمک می کند تا کلیه فرایندهای سازمانی خود را مکانیزه کنید و کسب و کار آنلاین خود را راه اندازی کنید.

نشانی:

تهران، اشرفی اصفهانی، بالاتر از نیایش، کوچه دوم، پلاک 15