تفاوت اپلیکیشن موبایل Native (بومی) با اپلیکیشن های Hybrid (ترکیبی) چیست؟
گوشیهای هوشمند در عصر مدرن به ابزاری بسیار کاربردی تبدیل شدهاند، زیرا مزایای متعددی مانند ارتباط فوری از طریق ایمیل و شبکههای اجتماعی، گشت و گذار در وب، سرگرمی، GPS و سایر برنامههای کاربردی را ارائه میکنند.
هنگام تصمیم گیری در مورد طراحی اپلیکیشن موبایل، مشکلی که اغلب پیش می آید این است که آیا یک برنامه بومی یا یک برنامه ترکیبی باید ایجاد کنید؟
یک دهه است که اپلیکیشنهای موبایل به یکی از نوآوریهای روز تبدیل شدهاند. با گسترش بازار گوشیهای هوشمند، بسیاری از سازمانها روشهایی را برای گنجاندن اپلیکیشن های موبایل در جریان کاری خود اتخاذ میکنند تا دسترسی به بازار خود را افزایش دهند. یکی از چالشهای رایج شرکتها در تصمیمگیری در مورد نوع برنامهای که باید ساخته شود این است که آیا یک برنامه نیتیو یا یک برنامه ترکیبی بسازند و اینکه کدام یک بر اساس عملکرد آن بهترین انتخاب برای شرکت است.
پاسخ به این سوالات به عوامل زیر بستگی دارد:
- هدف از ساخت برنامه
- ویژگی هایی که باید در برنامه گنجانده شود
- بودجه اختصاص داده شده برای توسعه برنامه
- سرعت توسعه برنامه
- آیا باید توسعه درون سازمانی را انتخاب کرد یا خیر
در اینجا، ما به شما کمک میکنیم ویژگیهای یک برنامه ترکیبی و نیتیو و تفاوتهای بین آنها را همراه با مزایا و معایب آنها درک کنید تا در تصمیمگیری در مورد بهترین رویکردی که برای توسعه اپلیکیشن موبایل اتخاذ میشود به شما کمک کنیم.
قبل از اینکه بفهمیم برنامههای ترکیبی چیست، اجازه دهید بفهمیم که برنامههای بومی و وب چیست.
برنامه موبایل Native (بومی) چیست؟
برنامه موبایل نیتیو به اپلیکیشنهایی اطلاق می شود که برای کار بر روی یک پلت فرم یا دستگاه خاص توسعه یافته و از آنجایی که برای کار بر روی یک دستگاه تلفن همراه خاص و سیستم عامل آن ایجاد شده است، توانایی استفاده از سخت افزار و نرم افزار خاص دستگاه را دارد.
برنامههای بومی عملکرد بهتری را ارائه میدهند و میتوانند از جدیدترین فناوریها مانند پردازش تصویر استفاده میکنند، برخلاف برنامههای ترکیبی موبایل یا برنامههای تحت وب، که به گونهای طراحی شدهاند که یک نسخه در تمامی سیستم عامل های قابل اجرا هستند.
به طور عمده، دو پلتفرم سیستم عامل موبایل، iOS و اندروید وجود دارد. برنامههای کاربردی بومی به زبانی برنامه نویسی طراحی شدهاند که عمدتاً برای دستگاه تلفن همراه و سیستم عامل آن استفاده میشود. به عنوان مثال، توسعه دهندگان برنامههای بومی اندروید را با استفاده از جاوا برنامه نویسی میکنند، در حالی که برنامههای iOS را با استفاده از Swift یا Objective-C برنامه نویسی میکنند.
برنامههای موبایل بومی اجرای سریع و دقت بالایی دارند. علاوه بر اینکه سریعتر است، کاربران را قادر میسازد تا به تمام کنترلها و چیدمانهای رابط کاربری (UI) دسترسی داشته باشند.
با این حال، برنامهای که برای iOS با استفاده از سوئیفت نوشته شده است، در اندروید کار نخواهد کرد و بالعکس. این بدان معناست که در صورتی که شما بخواهید برنامه خود را در iOS و Android راه اندازی کنید باید به طور خاص برای هر پلتفرم توسعه دهید، که به بودجه بیشتر و تیم بزرگتر نیاز خواهید داشت.
ویژگی های اپلیکیشن موبایل نیتیو
ویژگیهای اولیه اپلیکیشن های بومی به شرح زیر است:
- برنامههای بومی بسیار قابل اعتماد هستند.
- برنامههای بومی ساده هستند، عملکرد سریعتری دارند و تجربه کاربری بهتری را ارائه میدهند.
- برنامههای بومی از عملیات آنلاین و آفلاین پشتیبانی می کنند.
- از ویژگیهای برنامههای بومی میتوان به بهترین نحو استفاده کرد.
مزایای برنامه های بومی
- از آنجایی که از پتانسیل دستگاه تلفن همراه اولیه استفاده میکند، طیف وسیعی از عملکردها را ارائه میدهد.
- عملکرد نرم افزار سریع و واکنشگرا خواهد بود.
- از قابلیت Push Notification پشتیبانی میکند.
- رابط کاربری (UI) برنامه های نیتیو با تجربیات کاربر از سیستم عامل همخوانی بیشتری دارد.
- کیفیت برنامههای بومی را میتوان از طریق رتبهبندیهای موجود در مارکت های آن تضمین کرد.
معایب برنامه های بومی
- برنامههای بومی شامل چندین سورس کد هستند، زیرا هر دستگاه نسخه برنامه خود را دارد، یعنی کدنویسی در مورد Android و در مورد iOS متفاوت است.
- هزینه بیشتری را شامل می شود، زیرا توسعه دهندگان بیشتری برای ساختن و مدیریت یک پایه کد برای هر پلتفرم مورد نیاز هستند.
- در هر بهروزرسانی، زمان زیادی برای آپدیت صرف می شود زیرا به روز رسانی ها باید برای پلتفرم های مختلف انجام شود.
برنامههای Hybrid (ترکیبی)
برنامه ترکیبی برنامهای است که عناصر برنامههای کاربردی وب و بومی را با هم ترکیب میکند، جایی که برنامه با استفاده از زبانهای فناوری وب مانند HTML، CSS و جاوا اسکریپت کدگذاری میشود، که سپس در یک برنامه بومی فشرده میشوند.
بنابراین، درست مانند یک برنامه وب کار میکند و روی دستگاهی مانند یک برنامه بومی نصب میشود.
برنامههای ترکیبی، با کمک API، دسترسی کامل به ویژگیهای دستگاه تلفن همراه را حفظ میکنند. برنامههای بومی از زمانی که دانلود میشوند میتوانند به صورت آفلاین کار کنند، اما برنامههای ترکیبی این قابلیت را ندارند.
یک برنامه ترکیبی معمولاً عملکردی شبیه به یک برنامه وب دارد زیرا اساساً مبتنی بر یک برنامه وب است. برنامههای وب برای پلتفرمهای مختلف طراحی شدهاند و روی دستگاه نصب نمیشوند، اما از طریق اینترنت از طریق مرورگر وب قابل دسترسی هستند.
برنامههای ترکیبی عموماً به محاسبات موبایلی اطلاق میشوند، که فناوریای است که امکان انتقال داده، صدا و ویدیو را از طریق رایانه یا هر دستگاه دیگری که دارای بیسیم است، بدون نیاز به اتصال به پیوند ملموس میدهد. این عمدتا شامل ارتباطات تلفن همراه، همراه با سختافزار و نرمافزار تلفن همراه است. اکثر برنامههای موجود را میتوان به عنوان برنامههای ترکیبی طبقه بندی کرد.
ویژگیهای یک برنامه ترکیبی به شرح زیر است:
- برنامههای ترکیبی با صرف نظر از اینکه دستگاه به اینترنت متصل است یا نه، میتوانند کار کنند.
- برنامههای ترکیبی میتوانند با سیستم فایل دستگاه ادغام شوند و از برخی از ویژگیهای سیستم عامل استفاده کنند.
- برنامههای ترکیبی شامل یکپارچه سازی با سرویسهای مبتنی بر وب هستند.
- برنامههای ترکیبی را میتوان با سرعت بیشتری توسعه داد و هزینههای توسعه و نگهداری کمتری را شامل میشود. بنابراین، باعث صرفهجویی در زمان و هزینه میشود.
- برنامههای ترکیبی قابل درک هستند و میتوان آنها را بدون زحمت مدیریت کرد.
- برنامههای ترکیبی دارای یک رابط کاربری cross-platform هستند.
- یکی از مزایای اصلی برنامههای ترکیبی، سورس کد واحد برای پلتفرمهای متعدد است که مدیریت آن را آسانتر میکند.
مزایای استفاده از برنامههای ترکیبی
- آنها میتوانند در پلتفرمهای مختلف کار کنند، به عنوان مثال، میتوانند روی هر دو سیستم عامل، Android و iOS کار کنند، زیرا آنها یک سورس کد واحد دارند. همچنین، رابط کاربری سازگار (UI) آن را قادر میسازد تا در اکثر دستگاهها کار کند.
- توسعه و نگهداری (شامل به روزرسانی و ایجاد تغییرات) برنامههای ترکیبی سریعتر است زیرا توسعهدهندگان باید تنها یک سورس کد ایجاد کنند.
- سورس کد واحد در برنامههای ترکیبی آنها را مقرون به صرفه میکند زیرا به زمان کمتری برای توسعه نیاز دارد و مانند برنامههای بومی به توسعهدهندگان بیشتری نیاز ندارد.
معایب برنامههای ترکیبی
- از آنجایی که برنامههای ترکیبی پایهای شبیه به برنامههای وب دارند، برای کار با پتانسیل کامل خود به یک اتصال شبکه بدون وقفه نیاز دارند.
- برنامههای تلفن همراه ترکیبی به دلیل معماری خود، برای دسترسی به ویژگیهای داخلی دستگاه تلفن همراه به پلاگینها متکی هستند.
- برنامههای ترکیبی به اندازه برنامههای بومی تجربه کاربری عالی را ارائه نمیدهند، زیرا رابط کاربری هر دو، اندروید و iOS به خطر افتاده است. در صورتی که تمرکز بیش از حد روی اندروید باشد، تجربه کاربری برای کاربران iOS به خطر میافتد و بالعکس.
بسیاری از کسبوکارها با یک چالش متعارف روبرو هستند که کدام برنامه باید توسعه داده شود، بومی یا ترکیبی، تا تجربهای عالی را به مشتریان خود ارائه دهد، و کدام اپلیکیشن برای خدمت به هدف کسبوکارشان بهترین است.
راه حل این پرسش ها بر اساس عوامل زیر است:
- هدف از توسعه برنامه.
- بودجه اختصاص داده شده برای توسعه برنامه.
- ویژگیهای مورد نیاز در برنامه.
- آیا کسب و کار شما میخواهد توسعهدهنده داخلی را انتخاب کند یا میخواهد توسعه برنامه را برون سپاری کند؟
- سرعتی که برنامه باید با آن توسعه یابد.
- مشتریان هدف کسب و کار چه کسانی هستند؟
- کاربران چگونه به برنامه دسترسی خواهند داشت؟
- آیا برنامه باید در اپ استور موجود باشد؟
- آیا برنامه نیاز به به روز رسانی مکرر دارد؟
- کسب و کار میخواهد چه سطحی از پیچیدگی عملکردها را توسعه دهد؟
- آیا برنامه کاربردی از عملکردهای بومی دستگاه استفاده خواهد کرد؟
- کسب و کار چه نوع تجربه کاربری ارائه دهد؟
- کسب و کار چه منابعی برای توسعه اپلیکیشن موبایل دارد؟
برای تصمیم گیری موثر، بیایید نگاهی به تفاوت بین یک برنامه بومی و ترکیبی بیندازیم تا بفهمیم کدام گزینه بر اساس هدف تجاری شما مناسب است:
تفاوت برنامههای ترکیبی در مقابل برنامههای بومی
• بر اساس زمان و هزینه توسعه
برنامههای ترکیبی مقرون به صرفه هستند و کمترین زمان برای توسعه را میگیرند. همچنین، برنامههای ترکیبی راحتتر نگهداری میشوند، زیرا آنها یک سورس کد واحد دارند، در حالی که برنامههای بومی دارای چندین سورس کد هستند، زیرا به طور خاص برای هر پلتفرم مناسب هستند.
• بر اساس تجربه کاربری
از آنجایی که برنامههای بومی مخصوص یک سیستم عامل خاص طراحی شدهاند، بهترین تجربه کاربری را ارائه میدهند. برنامههای بومی قابلیتهای سخت افزاری و اندازه صفحه نمایش را در نظر میگیرند. در مقایسه با اپلیکیشنهای ترکیبی که تنها با یک سورس پایه برای همه پلتفرمها، نمی توان تجربه کاربری خوبی را ارائه داد.
• بر اساس ابزارهایی که برنامه ارائه میدهد (برنامه رایگان یا پولی)
برای کسبوکارهایی که میخواهند یک برنامه پولی را در اپ استور راهاندازی کنند، برنامههای بومی توصیه میشوند، زیرا رابط کاربری (UI) واقعاً خوبی دارند، در حالی که برنامههای رایگان را میتوان به عنوان برنامههای ترکیبی ایجاد کرد.
• بر اساس پلتفرم هایی که برنامه شما روی آنها کار میکند
اگر کسبوکاری بخواهد اپلیکیشن موبایل خود را در پلتفرمهای مختلف مانند اندروید، اپل، ویندوز و غیره اجرا کند، میتواند یک نرم افزار تحت وب یا ترکیبی ایجاد کند، زیرا میتواند در زمان صرفهجویی کند. با توسعه یک برنامه وب یا ترکیبی، کسب و کار باید فقط یک بار برنامه را ایجاد کند، زیرا شامل یک سورس کد واحد است، و سپس برنامه خود را در چندین پلتفرم منتشر کند. برعکس، برنامههای بومی برای هر پلتفرم به برنامه نویسی متمایز نیاز دارند، به عنوان مثال، جاوا برای اندروید و Objective C برای ios .
• اینکه آیا برنامه شما از طریق اپ استور توزیع خواهد شد یا خیر
اگر یک کسبوکاری قصد دارد برنامهاش را از طریق App store ها منتشر کند، باید یک برنامه تلفن همراه به جای یک برنامه وب بهینهسازی شده برای موبایل ایجاد کند، که تنها از مرورگر وب دستگاه قابل دسترسی است.
• اینکه آیا از ویژگیهای دستگاه بومی استفاده خواهد شد یا خیر
اگر میخواهید از ویژگیهای دستگاه تلفن همراه مانند دوربین یا GPS استفاده کنید، باید یک برنامه تلفن همراه بومی یا ترکیبی را انتخاب کنید، زیرا یک برنامه وب نمیتواند به راحتی به ویژگیهای دستگاه دسترسی پیدا کند.
• اینکه آیا توسعه دهندگان مورد نیاز در دسترس هستند
اگر نوع کسب و کار شما مستلزم حضور در چندین پلتفرم است و توسعه دهندگان تخصصی اپلیکیشن موبایل برای پاسخگویی به این نیازها ندارید، ایجاد یک اپلیکیشن موبایل ترکیبی ساده تر خواهد بود. به این ترتیب، می توانید به جای تسلط بر زبان های خاص برای هر پلتفرم، از مهارت های کدنویسی موجود خود مانند جاوا اسکریپت، HTML و CSS استفاده کنید.
نتیجه گیری
همانطور که در بالا توضیح داده شد، برنامههای بومی و ترکیبی مزایا و معایب خود را دارند. تصمیم گیری در مورد اینکه چه نوع اپلیکیشنی را انتخاب کنید تا حد زیادی به خواستههای سازمان بستگی دارد. پس از بررسی مشخصات کسبوکار، توصیه میشود با توسعهدهندگان اپلیکیشن که به بهترین شکل ممکن به ایدههای شما شکل میدهند، در مورد آن صحبت کنید. همچنین می توان به جای داشتن یک راه اندازی دائمی داخلی، توسعه برنامه را برون سپاری کرد، زیرا همکاری با یک تیم برون سپاری، توسعه اپلیکیشن موبایل شما را به یک کار بی دردسر تبدیل می کند.
پارامترهای تاثیر گذار بر روی قیمت یک اپلیکیشن موبایل چیست
قیمت یک اپلیکیشن به فاکتورهای متعددی بستگی دارد که در این مقاله به بررسی آنها می پردازیم. پارامترهای ذکر شده در این مقاله بسیار تاثیر گذار می باشند و در زمان تصمیم گیری برای توسعه یه اپلیکیشن باید به آن ها توجه کنید.
هر آنچه در مورد دسترسی های اندروید باید بدانید
در هر اپلیکیشن اندروید فعالیت های زیادی می تواند صورت گیرد. بسیاری از این فعالیت ها می توانند پشت پرده باشند و اصلا کاربر از آن ها اطلاعی نداشته باشد. جهت جلوگیری از این فعالیت ها باید به پرمیشن های هر اپلیکیشن دقت کرد.
Google play Protect چیست
اندروید یک سيستم عامل باز و انعطاف پذیر است و همه چیز به انتخاب شما برخواهد گشت متاسفانه این انعطاف پذیری، مسائل امنیتی بالقوه بیشتری را به همراه دارد اما play protect کمک می کند تا این مسائل حل شوند.
درباره زاوش:
شرکت مشاوران سیستم های پیشرفته زاوش علاوه بر خدمات طراحی سایت، نرم افزارهای موبایل و سئو به شما کمک می کند تا کلیه فرایندهای سازمانی خود را مکانیزه کنید و کسب و کار آنلاین خود را راه اندازی کنید.
نشانی:
تهران، اشرفی اصفهانی، بالاتر از نیایش، کوچه دوم، پلاک 15