website-img

چگونه سایت را در موتورهای جستجو (گوگل) ثبت کنیم

در این مقاله این موضوع را بررسی خواهیم کرد که آیا حتما باید وب سایت را در موتورهای جستجو ثبت کرد یا خیر و در چه مواردی نیاز است تا سایت را در گوگل ثبت کنیم و به چه روشی این کار را انجام دهیم. در این مقاله صفر تا صد ثبت سایت در موتورهای جسجو را آموزش خواهید دید. اگر کار طراحی سایت کسب و کار خود را به تازگی آغاز کرده اید این مقاله می تواند به شما کمک زیادی کند تا سریعتر وب سایت خود را در موتورهای جستجو ثبت نمایید.

اگر موتورهای جستجو متوجه حضور صفحات وب سایت شما بر روی اینترنت نشوند، وب سایت شما شانسی برای حضور در نتایج جستجو نخواهد داشت. نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که ممکن است پیدا کردن و ایندکس کردن صفحات یک وب سایت جدید توسط گوگل و سایر موتورهای جست وجو مقداری زمان ببرد. پس اگر سایت شما دو روز پیش راه اندازی شده و الان جایی در نتایج جست وجو ندارید نا امید نشوید.

گاهی اوقات ممکن است هفته ها پس از بالا آمدن وب سایت، شما همچنان در نتایج جست وجو نباشید. اگر این اتفاق برای شما افتاده است و بعد از چند هفته از بالا آمدن سایت، هنوز در نتایج جستجو گوگل نیستید این مقاله را دنبال کنید تا سریعترین راه حل برای ثبت وب سایت خود در موتور های جست وجو را یاد بگیرید.

قبل از اینکه آموزش را شروع کنیم اجازه دهید به سوالی که اکثر وبمستران در سال 2018 دارند پاسخ دهیم...

آیا واقعا نیاز است که وب سایت را در موتورهای جست وجو ثبت کنیم

گوگل و سایر موتورهای جستجو بر اساس ورود اطلاعات دستی ساخته نشده اند و آن ها به وسیله خزنده ها و ربات ها اقدام به مشاهده تمام صفحات وب می کنند.

اگر با مفهوم خزیدن و خزنده آشنا نیستید: خزیدن در وب به این مفهوم است که موتورهای جست وجو لینک های جدید را جست وجو می کنند و آن ها را دنبال می کنند. اگر یک لینک تازه کشف شده منجر به محتوای مفیدی شود آن صفحه ایندکس خواهد شد

همچنین گوگل به داده های دیگری نیز توجه می کند مثل آمار استفاده از مرورگر کروم و اطلاعات ثبت دامنه برای کمک به مشاهده بی قفه وب سایت های جدید. در نهایت باید گفت موتورهای جستجو در پیدا کردن سایت ها و صفحات جدید به شرطی که از جایی لینک شده باشند نسبتا خوب عمل می کنند.

اگر به دنبال بهینه کردن وب سایت فروشگاهی خود هستید مقاله سئو تکنیکال برای وب سایت های فروشگاهی را مطالعه کنید.

پس چرا باید وب سایت را در موتورهای جستجو ثبت کرد؟

در ادامه به برسی چند دلیل برای ثبت دستی سایت در موتورهای جستجو می پردازیم:

  • بهتر است که مطمئن عمل کنیم تا در آینده متاسف نشویم: موتورهای حست وجو احتمالا قادر خواهند بود که وب سایت شما را پیدا کنند صرف نظر از اینکه شما به صورت دستی وب سایت خود را به آن ها معرفی کرده باشید یا خیر. اما آیا "احتمالا" برای شما کافی است؟ منظور من این است که بعد از اتمام فرایند طراحی وب سایت ، ثبت وب سایت در موتورهای جستجو نهایتا 1 یا 2 دقیقه از شما وقت بگیرد. پس آیا منطقی است که ریسک کنیم؟
  • موتورهای جستجو نمی توانند همه چیز را به واسطه خزیدن کشف کنند: اگر شما به وسیله روش هایی که در ادامه آن ها را توضیح می دهیم وب سایت خود را ثبت کنید، این فرصت را دارید که علاوه بر ثبت سایت اطلاعات ارزشمند دیگری درباره سایت را به موتورهای جست وجو ارائه کنید. به عنوان مثال شما می توانید بگویید که کدام صفحات برای شما اهمیت بیشتری دارند که این اطلاعات را خزینده به صورت اتوماتیک نمی تواند به دست آورد
  • کمک می کند تا وب سایت شما پیشرفت کند: وقتی وب سایت را معرفی می کنید گوگل و بینگ پیشنهادهای جعت بهبود سایت به شما میدهند که از ابزار های مختلفی جهت تست سایت استفاده می کنند و در صورتی که وب سایت شما خطایی داشته باشد به شما هشدار می دهند.

مشاوره سئو

در نهایت باید توجه داشت که ثبت وب سایت در گوگل و ایندکس شدن ابتدای کار سئو سایت می باشد و مشکل اصلی معمولا در رتبه بندی سایت ها می باشد. اما نگران نباشید در این مقاله پیشنهاداتی برای گرتفن رتبه بهتر در نتایج نیز خواهیم گفت.

چگونه سایت خود را در گوگل ثبت کنیم؟

ثبت وب سایت در گوگل و سایر موتورهای جستجو بسیار ساده است

گوگل یک ابزار عمومی برای ثبت url سایت ها داشت که از july 2018 این ابزار را غیر فعال کرده است و در حال حاضر تنها راه برای ثبت سایت خود استفاده از sitemap در ابزار search console می باشد (در آینده مقاله ای جهت آشنایی با search console در وب سایت منتشر خواهیم کرد)

چطور سایت را در search console ثبت کنیم؟

ثبت سایت در سرچ کنسول بسیار ساده می باشد و کافی است مراحل زیر را قدم به قدم انجام دهید

  1. وارد آدرس https://search.google.com/search-console/welcome شوید
  2. دو گزینه برای شما نمایش داده خواهد شد. بر روی گزینه Url Prefix کلیک کنید و آدرس سایت خود را وارد کنید. در این مرحله آدرس سایت را به صورت کامل و همراه با http یا https درج نمایید و بر روی دکمه continue کلیک کنید.
  3. در این مرحله یک فایل با فرمت .html برای شما آماده شده است که باید آن فایل را دانلود کنید.
  4. این فایل را در پوشه اصلی وب سایت خود (root وب سایت) بارگزاری نمایید.
  5. در مرحله آخر کافی است بر روی دکمه verify کلیک کنید.

Sitemap چیست؟

یک فایل است که فرمت معمول آن xml می باشد و لیست تمامی صفحات وب سایت در آن وجود دارد. سایت مپ معمولا در آدرس yourdomain.com/sitemap.xml جای می گیرد. اگر در این آدرس sitemap خود را نمی بینید، فایل robot.txt سایت خود را در آدرس yourdomain.com/tobot.txt چک کنید. در آنجا معمولا باید آدرس sitemap وجود داشته باشد.

robot.txt

نحوه ساخت sitemap:
راه های مختلفی برای ساخت سایت مپ وجود دارد. اگر از وردپرس یا سایر سیستمهای مدیریت محتوای آماده استفاده می کنید، پلاگین های مختلفی برای تولید اتوماتیک سایت مپ وجود دارد که ما Yoast رو پیشنهاد می کنیم. برای وب سایت های استاتیک وب سایت https://www.xml-sitemaps.com/ به خوبی کار می کند.

سایت مپ را ساختید و حالا باید آن را توسط search console ثبت کنید. در سرچ کنسول مسیر زیر را دنبال کنید:

Search Console > select your property > Sitemaps > paste in your sitemap URL

ثبت سایت مپ در سرچ کنسول

لازم به ذکر اسست اگر ابزار های ساخت sitemap چند نسخه به شما دادند برای همه آن ها این فرایند را تکرار کنید.

چگونه فقط یک صفحه از سایت را در گوگل ثبت کنیم

اگر هنوز از نسخه قدیمی search console استفاده می کنید شما می توانید یک آدرس خاص از صفحات سایت را از طریق گزینه Fetch as google ثبت کنید که در سرچ کنسول از طریق مسیر زیر در دسترس می باشد:

Search Console > Crawl > Fetch as Google > paste in your URL > Fetch

پس از کلیک بر روی دکمه fetch آدرس صفحه مورد نظر به لیست صفحاتی که وارد کرده اید اضافه شده است و حالا باید برای آن صفحه دکمه Request indexing را کلیک کنید. با کلیک بر روی این دکمه یک مودال برای شما باز می شود که بر روی گزینه من ربات نیستم کلیک کنید و سپس یکی از گزینه های زیر آن را انتخاب کنید و دکمه Go را کلیک کنید.

Fetch as google در پنل جدید سرچ کنسول کجاست

به نظر می رسد fetch as google در نسخه جدید سرچ کنسول حذف شده است و با ابزار URL inspection tool جایگزین شده است. هدف اصلی این ابزار بررسی آدرس صفحات به منظور کشف مطالب مربوط به آن صفحه می باشد. از آنجایی که هنوز نسخه بتا سرچ کنسول جدید رونمایی شده است خیلی نمی شود در مورد این ابزار تصمیم قطعی گرفت که آیا همان کار fetch as google را انجام می دهد یا خیر

چگونه سایت را در یاهو و بینگ ثبت کنیم

سایت bing هم همانند گوگل ابزار معرفی عمومی وب سایت را برداشته است و باید برای ثبت سایت در موتور جستجوی بینگ، وب سایت خود را در وب مستر بنیگ ثبت کنید. برای این کار به آدرس زیر مراجعه کنید:
https://www.bing.com/toolbox/webmaster
بعد از ثبت نام در سایت گزینه add your site را کلیک کرده و اطلاعات سایت خود را وارد نمایید.

برای ثبت سایت در یاهو نیازی نیست کار خاصی انجام دهید از آن جایی که یاهو نیز توسط ایندکس بینگ طراحی شده است، با ثبت سایت در ینگ به طور اتوماتیک در yahoo نیز سایت شما ثبت می گردد.

چطور چک کنیم که سایت ایندکس شده است

استفاده از عبارت site: قبل از آدرس صفحه در قسمت سرچ گوگل سریعترین راه برای این است که چک کنید سایت شما ایندکس شده است یا خیر.

site:yourdomain.com/page-to-check/

چک کردن ایندکس شدن صفحات سایت

همچنین می توانید وضعیت ایندکس شدن کلیه صفحات سایت با استفاده از "site:" چک کنید. کافی است بعد از site: نام دامنه خود را وارد کنید تا کلیه صفحات ایندکس شده نمایش داده شود:

چک کردن صفحات ایندکس شده در سایت

ممکن است با جستجو به این روش هیچ نتیجه ای برای شما نمایش داده نشود که به این معنی است که احتمالا صفحات سایت شما ایندکس نشده اند. اگر تنها چند روز بعد از انتشار مطلب هنوز صفحه سایت شما اندکس نشده است خیلی نگران نشوید اما اگر یک یا دو هفته از انتشار مطلب گذشته است و هنوز مطلب شما ایندکس نشده است احتمالا مشکلی وجود دارد.

همچنین شما می توانید وضعیت ایندکس شدن صفحات سایت خود را در سرچ کنسول چک کنید. هرچند سرچ کنسول جدید لیست صفحات ایندکس شده را به شما نمایش می دهد.
Search Console > Index > Coverage
با کلیک بر روی تب Valid می توانید زمان ایندکس شدن صفحات را مشاهده نمایید

آمار صفحات ایندکس شده

اگر وب سایت ایندکس نشد چه کار کنیم

اگر به این نتیجه رسیدید که وب سایت شما ایندکس نشده است. ابتدا باید متوجه شوید که چرا این اتفاق افتاده است. در ادامه تعداد از دلایلی که معمولا این اتفاق رخ می دهد را بررسی می کنیم

  • صفحه دارای تگ noindex می باشد: این تگ به گوگل و سایر موتورهای جستجو می گوید که صفحه را ایندکس نکنند. شما می توانید وجود این متا تگ را در صفحه بررسی کنید و اگر وجود داشت آن را از صفحه پاک کنید.
  • از طریف فایل robot.txt جلوی ایندکس سایت گرفته شده باشد: هر وب سایتی یک فایل robot.txt دارد که وظیفه اش این است که یک سری از قوانین جهت فالو کردن صفحات سایت را در اختیار اسپایدرهای گوگل قرار دهد. از جمله اینکه که چه صفحاتی را خزنده مشاهده کند یا مشاهده نکند. با ابزار Robots Testing Tools می توانید چک کنید که آیا جلوی ایندکس شدن url توسط فایل ربات گرفته شده است یا خیر.
  • از طریق فایل .htaccess جلوی ایندکس گرفته شده باشد این فایل مربوط به تنظیمات وب سایت هایی است که بر روی وب سرور آپاچی هستند. (از جمله وب سایت هایی که با وردپرس یا php توسعه داده شده اند.) اگر فای .htaccess شامل هدر X-Robots-Tag “noindex,nofollow” باشد، باید از فایل حذف گردد.

چرا با ثبت سایت در گوگل هنوز در بین نتایج دیده نمی شویم

بیشتر جستجوهایی که در گوگل انجام می شوند هزاران و گاهی میلیون ها نتیجه را باز می گردانند

تعداد نتیاج جستجو

اما اکثر مردم به جز صفحه اول، سایر صفحات نتایج جستجو را مشاهده نمی کنند و این به این معنی است که نتایج بعد از رتبه 10 در ترافیک بسیار کمی از موتورهای جستجو دریافت می کنند به همین دلیل ایندکس شدن صفحه سایت شما الزاما به این معنی نیست که مشتریان شما هم بتوانند سایت شما را پیدا کنند. اگر شما ورودی طبیعی از گوگل می خواهید، نیاز دارید که در صفحه اول نتایج جستجو باشد (در ایده آل ترین حالیت جز 3 نتیجه اول)

نتیجه گیری

گوگل و سایر موتورهای جستجو مثل bing و yahoo احتمالا قادر خواهد بود که صفحات سایت شما را پیدا کند، حتی اگر شما صفحات جدید خود را معرفی نکنید.

علی رقم پیشرفت چشم گیر موتورهای جستجو اما ما همچنان ثبت سایت در این ابزار ها با استفاده از روش هایی که ذکر شد پیشنهاد می کنیم به این دلیل که با این کار می توانیم اطلاعات بیشتری به گوگل و بینگ بدهیم و از داده هایی هم که سرچ کنسول در اختیار ما قرار می دهد استفاده کنیم.

اما به یاد داشته باشید که ایندکس شدن صفحات سایت شروع کار فرآیند سئو سایت می باشد و با این کار، وب سایت شما در یک مسابقه دو ماراتون ثبت نام کرده است و در لیست شرکت کنندگان قرار دارد. یک مسابقه ای که هیچ وقت به اتمام نمی رسد و اگر شما در رتبه اول این مسابقه قرار داشته بشید ممکن است رقبا مجددا از شما پیشی بگیرند و شما به پایین کشیده شوید.

یکی از تفاوت های این رقابت با مسابقه دو در دنیای واقعی این است که در این رقابت قوانین و الگوریتم ها مدام در حال به روز شدن و تغییر می باشند و اگر دانش خود و وب سایت خود را مدام به روز نکنید در این رقابت جایی نخواهید داشت

مطالب مشابه
Similar content
طراحی مجدد وب سایت بدون از دست دادن سئو
مقالات سئو 12/5/2023 1:31:59 PM
طراحی مجدد وب سایت بدون از دست دادن سئو

ممکن است هر کسب و کاری به دلایل مختلف نیاز به تغییر وب سایت خود را داشته باشد، از سوی دیگر در هنگام طراحی مجدد سایت، ممکن است رتبه بندی و سئو سایت شما به خطر بیفتد. مواردی برای بررسی وجود دارند تا مطمئن شوید که طراحی مجدد وبسایت بر سئو و رتبه سایت شما تاثیر منفی نخواهد گذاشت.

کاربرد هوش مصنوعی در سئو سایت
مقالات سئو 9/12/2023 12:46:51 PM
کاربرد هوش مصنوعی در سئو سایت

هوش مصنوعی به شبیه‌سازی فرآیندهای هوش انسانی را که توسط ماشین‌های کامپیوتری انجام می‌شود، می‌گویند. هوش مصنوعی کاربردهای زیادی دارد و در بیشتر حوزه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

Core Web Vitals  چیست و چگونه اندازه گیری می‌شود؟
مقالات سئو 8/22/2021 4:07:17 PM
Core Web Vitals چیست و چگونه اندازه گیری می‌شود؟

گوگل قابلیت های اندازه گیری Core Web Vitals را در بسیاری از ابزارهای موجود خود گنجانده است. در این مقاله قصد داریم در رابطه با این پارامترها و نحوه اندازه گیری آن ها صحبت کنیم.

ثبت نظر
رضا شیخی
4/4/2022
توضیحاتتون عالی بودخیلی از سایتهای دیگه بهتر و روان تر توضیح داده بودید و مواردی که گفتید رو انجام دادمتو سرچ کنسول زده که چندروز منتظر بمونم و بعد نتیجه رو ببینم که ایندکس صفحات چجوری پیش میرهممنون از وقتی که گذاشتید و این آموزش عالی رو آماده کردیدپایدار باشید
زاوش
6/14/2022
با سلام. خیلی خوشحالیم که این آموزش برای شما مفید بوده است.
کاظم
2/27/2022
سلام خسته نباشید من یه سایت فرشگاهی دارم برای تبلیغات به کجا میتونم بدم ممنون میشم راهنمایم کنید
زاوش
3/13/2022
با سلام. برای تبلیغات بنری در فضای اینترنت میتونید از پلتفرم یکتانت استفاده کنید
مصطفی
5/16/2021
سلام. خسته نباشید. این پوشه public_html کجاست؟ من تمام منوهای وبلاگم (بلاگفا) رو گشتم ولی چیزی به این اسم پیدا نکردم؟
زاوش
5/30/2021
سلام. ممکنه سرویس دهنده وبلاگ دسترسی به این پوشه رو بهتون نده. در این صورت بهتر است که برای verify کردن وبلاگتون از روش گرفتن کد Meta استفاده کنید و این کد رو در head صفحاتتون بذارید
Reza
5/5/2021
سلام تشکر از مطالبتونمن بتابدلایلی ادرس وبلاگم رادتغییر دادم ولی متاسفانه الان نمیتونم ثبتش کنم ممنون میشم راهنمایی بفرمایید قبل از تغییر ادرس رتبه اول را داشتم درگوگل تیک آبی ثبت در گوگل و بینگ موجود است ولی ثبتدنمیشه حدودا ۳ماه هست که ثبت نمیشه htmگوگل را در وبلاگ گذاشته بودم الان حذفش کردم و کد بینگ را گذاشتم ولی هنوز ثبت نشده ممنون میشم راهنمایی بفرمایید برای وبلاگم خیلی زحمت کشیدم حدودا ۹سال کهدالبته خیلی هم خوب بود تادقبلراز تغییر ادرس خوب از نظر رتبه و کارآیی
زاوش
5/12/2021
با سلام. لطفا با شرکت تماس بگیرید تا همکاران ما شما را راهنمایی کنند
نیوشا کیانمهر
2/11/2021
من اگه قالب سایت آماده گرفته باشم و طراحی شده باشه چطور میتونم اونو ثبت کنم و بیارم تو سرچ گوگل آیا راهی هست؟!
زاوش
3/2/2021
با سلام. تفاوتی نمیکنه وب سایتتون به چه شکلی طراحی شده باشه، (قالب آماده یا طراحی اختصاصی). در هر صورت بعد از بالا آمدن وب سایت می توانید از روش هایی که در این مقاله توضیح داده شده وب سایت خود را در موتورهای جستجو ثبت کنید.
مهدی
12/18/2020
سلام.بخشید یک سوال داشتم.من یک سایتی طراحی کردم با php.یک صفحه ای قرار دادم که صفحه مطلب هست.بخش های مختلف مطلب درون دیتا بیس ذخیره کردم.هر مطلبی که بازدید کننده بخواد بینه تو اون صفحه مطالب بارگزاری میشه.میخواستم بدونم برای اینکه صفحه هام اینجوری میاد تو سرچ گوگل یا نه؟؟ممنون میشم جواب بدید☻
زاوش
12/22/2020
سلام. اگر هر کدام از محتواهای شما در یک آدرس جداگانه باشد و url ها نیز استاندارد باشد و از تگ کنونیکال نیز استفاده کرده باشید مشکلی ندارد.
محمد
12/16/2020
سلام می خوام فایلی که از سرچ کنسول گرفتم رو رد ردایرکت ادمین بارگذاری کنم ولی نمی دونم بعد از این که وارد publig html شدم، کدوم پوشه رو انتخاب کنم که فایل رو بارگذاری کنم چون توی خود این پوشه که می ذارم سرچ کنسول قبول نمی کنه و ارور می ده
زاوش
11/23/2020
سلام فایل مربوط به search console رو باید در همون پوشه public_html بذارید. فقط دقت داشته باشید در نسخه جدید سرچ کنسول وقتی می خواید سایت رو ثبت کنید حتما باید روی گزینه URL prefix، دامنه سایت رو وارد کنید.
نظر شما با موفقیت ثبت گردید و پس از تایید مدیر سایت در سایت نمایش داده خواهد شد.
contact-us-img

درباره زاوش:

شرکت مشاوران سیستم های پیشرفته زاوش علاوه بر خدمات طراحی سایت، نرم افزارهای موبایل و سئو به شما کمک می کند تا کلیه فرایندهای سازمانی خود را مکانیزه کنید و کسب و کار آنلاین خود را راه اندازی کنید.

نشانی:

تهران، اشرفی اصفهانی، بالاتر از نیایش، کوچه دوم، پلاک 15